Депутати от БСП, ГЕРБ, ИТН влязоха в спор с шефа

...
Депутати от БСП, ГЕРБ, ИТН влязоха в спор с шефа
Коментари Харесай

БСП, ГЕРБ и ИТН искат изслушване на Кирил Петков и шефа на ДАНС

Депутати от Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Има Такъв Народ влязоха в спор с шефа на Народното събрание Мирослав Иванов, оповестява Dnes.bg. Социалистите настояха ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и министър председателят Кирил Петков да бъдат изслушани на закрито съвещание още през днешния ден по тематиката за изгонването на съветски дипломати от България.

Филип Попов от Българска социалистическа партия настоя, че точката би трябвало да бъде включена в дневния ред още през днешния ден.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя чуването да е от 18 ч. До 20 ч., с цел да бъде призната актуализацията на бюджета.

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров изиска чуването да е след 20 ч.

Мирослав Иванов изясни, че единствено ръководителят на Народно събрание може да включи точката в дневния ред. Той съобщи, че откакто получи писменото искане на Българска социалистическа партия, ще реши дали да включи точката. Освен това изясни, че би трябвало да ревизира по кое време имат опция Петков и Тончев да дойдат в Народно събрание.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи разяснява, че това е невиждан случай в дипломацията изобщо и българският народ е наежен.

Той настоя двамата да бъдат извикани в Народното събрание незабавно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР