Депутати на БСП, водени от Жельо Бойчев, внесоха 200 хил.

...
Депутати на БСП, водени от Жельо Бойчев, внесоха 200 хил.
Коментари Харесай

БСП внесе в КЕВР 200 000 подписа срещу сделката за ЧЕЗ

Депутати на Българска социалистическа партия, водени от Жельо Бойчев, внесоха 200 хиляди подписа в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) . Те желаят анулиране на договорката за продажбата на ЧЕЗ на сдружението " Инерком ". Подписката бе импортирана и благодарение на 20-ина представители на младежката организация на Левицата.

Подписите са с ъбрани са за към 2 месец а. От Българска социалистическа партия желаят КЕВР да влезе в новите си пълномощия и по член 21 договорката да бъде прекъсната.

 Българска социалистическа партия търси подписи за прекъсване на договорката за ЧЕЗ
Българска социалистическа партия търси подписи за прекъсване на договорката за ЧЕЗ

3 милиона български жители на колене пред Гинка

Жельо Бойчев изиска държавното управление да изкупи каузи на ЧЕЗ и енергоразпределителното сдружение да стане държавно.

 Българска социалистическа партия: Нападат доброволци, които събират подписи против договорката за ЧЕЗ
Българска социалистическа партия: Нападат доброволци, които събират подписи против договорката за ЧЕЗ

Два следващи дни доброволци в София са обект на посягане

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че комисията за ЧЕЗ е дала положителни резултати.

" Тя събра онази информация, която липсваше и по която имаше несъгласие ", съобщи водачът на левицата. От съвещанията на комисията станало ясно, че държавното управление е знаело за договорката с ЧЕЗ от отчети на службите ни и от писмо, изпратено до кабинета от чешка страна.

 Нинова за срещата в София: Много звук за една декларация с положителни пожелания
Нинова за срещата в София: Много звук за една декларация с положителни пожелания

Екологичен потенциал през вчерашния ден дал своя вот срещу българските превозвачи, само че никой нищо не споделил

По думите на Нинова една от констатациите от работата на комисията е, че " Инерком " не дава отговор на условията в тактиката за вложител, тъй като се изискват 700 млн. лева личен капитал, а компанията има единствено 50 000 лева личен капитал. Българската компания също по този начин би трябвало да има избран дял от доставки в енергетиката, а " Инерком " няма подобен дял, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разяснява и отчета на основния прокурор за " Инерком " и обвързваните с нея компании . Оказало се, че компаниите, свързани с сдружението на Гинка Върбакова, имат 15 предварителни производства, инспекции за измами, занемареност и други. " Това благонадежден вложител ли е ", попита Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия е безапелационна, че държанието на ГЕРБ към договорката с ЧЕЗ е подозрително. По думите й от ГЕРБ криели информация, което демонстрира тяхната заинтригуваност договорката да не се освети и истината да не излезе нескрито.

За да може отсега нататък да не се случва това, което се случи с ЧЕЗ, левицата е подготвила лист от значими държавни инфраструктурни, здравни заведения и значими държавни браншове, които да влязат в забранителен лист , тъй че никой повече да не си разрешава такива покупко-продажби, като тази с ЧЕЗ, добави Нинова.

 Народно събрание в финален спор за договорката за ЧЕЗ
Народно събрание в финален спор за договорката за ЧЕЗ

Движение за права и свободи няма да поддържат отчета на комисията, тъй като договорката показвала, че държавното управление работело безредно

Припомняме, че през вчерашния ден завърши активността на краткотрайната комисия по случая ЧЕЗ. По мнението на Делян Добрев тя бе избрана като " ялова ".

Тя беше основана на 14 март, по предложение на Българска социалистическа партия. Стана ясно, че страната се отхвърли от присъединяване в договорката за активите на ЧЕЗ в България, макар декларираното преди този момент желание (отново изненадващо) да се опита още веднъж да се върне в сдружението, както бе оповестено след срещата сред Гинка Върбакова и премиера Борисов в Министерски съвет.

Председателят на комисията Жельо Бойчев съобщи, че ще желае удължение на периода на работа на краткотрайната комисия, защото има обстоятелства, които са останали недоизяснени.

На 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача " Инерком Груп ". Последва скандал, който провокира министърът на енергетиката Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като познава притежателят на компанията Гинка Върбакова. Скандалът трансферира границите на страната към Чехия.

След експлоадирането на абсурда шефът на сдружението, несъмнено за покупател - Гинка Върбакова, организира диалози с ЧЕЗ в Прага. Тогава от българското сдружение " Инерком " оповестиха, че процедурите по към този момент подписания с " Инерком " контракт не престават.

От изявление на Гинка Върбакова обаче стана ясно, че договорката за активите на ЧЕЗ може и да не минава за утвърждение от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Това беше доказано от шефа на Комисията Иван Иванов.

От Българска социалистическа партия започнаха подписка измежду клиенти на електроразпределителното сдружение за прекъсване на договорката и желаеха страната да си върне контрола в енергетиката. Според социалистите зад Гинка Върбакова стои фигурата на държавното управление и желаеха интервенция на контролните органи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР