Депутати и служители в Народното събрание дариха безвъзмездно кръв, за

...
Депутати и служители в Народното събрание дариха безвъзмездно кръв, за
Коментари Харесай

Депутати дариха безвъзмездно кръв

Депутати и чиновници в Народното събрание подариха безплатно кръв, с цел да насърчат повече хора да се включват в сходни начинания.

Вижте фотоси

Кръводарителската акция бе проведена от Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите, взаимно с Комисията по опазването на здравето, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст. Тя се организира в зала " Запад " на Народното събрание.

" Искам да демонстрираме по този метод, че има дела, които ни сплотяват и това да е едно положително начало на политическо взаимоотношение по линията на национални дела в полза на България и българските жители. Щастлива съм, че през днешния ден тук на тази самодейност, с изключение на, че показахме политическо единодушие във връзка с поддръжката на кръводаряването, въпреки това имаме опция да чуем и забележим всички тези, които в действителни условия поставят старания да обезпечават системата на транфозионната хематология с задоволително кръводарители и налични кръв и кръвни артикули. На всички ви е известно, че макар развиването на медицината няма фиктивен сурогат на кръвта. Единственият метод да помогнем за спасяването на човешки живот е тогава, когато дарим част от себе си ", съобщи на брифинг ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Здравна комисия доктор Даниела Дарикова, която не съумя да се включи в акцията поради невисок хемоглобин.

Сред първите, които подариха кръв, бяха водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, зам.-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин и депутатите от левицата Любомир Бонев и Богдан Боцев.

" Призовавам всички, които могат, да дарят кръв, тъй като по този начин ще спасим човешки живот. Нека дарим кръв. Да помогнем на някого в неволя . ", съобщи Нинова.

Кристиян Вигенин разяснява, че един от проблемите в България е непрекъснатият дефицит на кръв в лечебните заведения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР