Депутати и служители на парламента ще учат английски, немски и

...
Депутати и служители на парламента ще учат английски, немски и
Коментари Харесай

Срещу 115 000 лева на година: Депутати учат чужди езици

Депутати и чиновници на Народното събрание ще учат британски, немски и френски, с цел да се схващат с институциите в Брюксел. Това излиза наяве от социална поръчка за чуждоезиково образование, оповестена от Народното събрание в понеделник, оповестява 24 часа. Поръчката е с планирана стойност 115 хиляди лева без Данък добавена стойност и е единствено за образователната 2019/2020 година.
Депутатите и чиновниците в Народното събрание ще могат да учат общ британски, немски и френски език, профилиран британски език за адвокати и профилиран британски, немски и френски език за работа с институциите на Европейския съюз. Според обявлението на Народното събрание курсовете ще се организират в групи от минимум 5-има и най-много 9-има души по два пъти седмично. Часовете обаче наложително би трябвало да са съобразени с работното време на Народното събрание.
Към чуждоезиковото образование ще могат да се включат и чиновниците с никакво или едва равнище на познаване на езика, защото са планувани уроци за придобиване на главно равнище - A1. Най-високата езикова степен, която ще могат да вземат депутати и чиновници, е C1. За задачата общият брой на образователните часове е 150.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР