Депутати, бивши министри, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха

...
Депутати, бивши министри, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха
Коментари Харесай

Членове и симпатизанти на ГЕРБ на протест срещу задържането на Борисов

Депутати, някогашни министри, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха рано тази заран пред Главна дирекция "Национална полиция " (ГДНП), осведоми.

Лидерът на партията Бойко Борисов прекара нощта в ареста. Вчера малко преди 21:00 ч. той, медийният му консултант Севделина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов бяха арестувани.

"Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят,

желая да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал ". Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. "Ние не може да не защитим водача си. Ако някой болен мозък си фантазира, че може да корист с държавните институции, той е сбъркал ", сподели още Дончев и добави: "Познавам Бойко Борисов от над 10 години. Не имам вяра, че той може да е изнудвал който и да е. Тази интервенция има за цел да обезглави опозицията ".

Според националния координатор на ГЕРБ Никола Николов "това е спектакъл ,

проведен от Бойко Рашков и Кирил Петков с цел да прикрият своята цялостна беззащитност ".

"Цялата тази обстановка е неуместна. Връщаме се към 1945 година,

когато хиляди са били отвеждани от домовете си. Понеже не им харесва правосъдната система, остава да върнат Народния съд ". Това сподели другият зам.-председател на ГЕРБ Делян Добрев във връзка обиска и отвеждането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов късно нощес в Групово дело "Национална полиция ". Според Добрев с това задържане държавното управление на Кирил Петков цели да прикрие значими решения, свързани с военния спор в Украйна.

Задържането на Борисов е кулминационната точка на дълъг развой против ГЕРБ. Това съобщи пред NOVANEWS Цвета Караянчева. По думите ѝ случилото се е началото на потъпкването на демокрацията.

"Този развой стартира още през лятото на 2021 година, по време на изборите.

Тогава доста пъти сигнализирахме, че има наши симпатизанти и членове на партията, които бяха задържани и обискирани без причина. Това е кулминационната точка на един дълъг развой. Днес получаваме информация, че наши членове, които желаят да дойдат на митинга, са спирани от полицейски чиновници ", изясни тя.



Караянчева се обърна и към служителите на реда с апел.

"Пуснете тези хора да дойдат, ние няма да бъдем нападателни. Идваме да изкажем своята поддръжка към водача на ГЕРБ и към демокрацията, както и към това да не се разрешават повече такива арести ", сподели още тя.

В четвъртък вечерта Костадин Ангелов прикани всички симпатизанти

на ГЕРБ да се причислят към митинга на партията пред постройката на Министерски съвет. Той стартира тъкмо в 09:00 ч. Ангелов съобщи, че това ще бъде кротичък митинг.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР