Депутатътът от ДПС Делян Пеевски е в Баку, за да

...
Депутатътът от ДПС Делян Пеевски е в Баку, за да
Коментари Харесай

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е в Баку, за да подкрепи днес Нургюл Салимова

Депутатътът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е в Баку, с цел да поддържа надарената ни шахматистка Нургюл Салимова. Това потвърдиха пред " 24 часа " от придвижването.

След като през вчерашния ден и оня ден Нургюл направи две ремита против рускинята Александра Горячкина, през днешния ден разногласието им за Световната купа продължава с тайбрек, който ще реши коя ще е носителката. Турнирът за международната купа трябваше да приключи през днешния ден, само че поради равните партии, на следващия ден ще има съдбоносен мач.

Във фейсбук потребителите през целия ден през днешния ден доста се вълнуват от тематиката за какво нашата шахматистка е в Баку напълно сама и няма никакви придружители. Когато се разбра, че на следващия ден ще има съдбоносен мач, мрежата избухна. Задават се въпроси къде е шахматната ни федерация, къде са дипломатите ни в Баку, които са тъкмо шестима и за какво не са там да поддържат сънародничката ни.

Треньорът ѝ Живко Жеков изясни през днешния ден за какво е сама Нургюл по този начин: „ Причината е, че тези шампионати са скъпи. На вечер стаята ѝ коства по 120 $. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър другар спонсор, с цел да отиде и да стартира да играе в първия кръг, който е към пет дни. Оттам нататък сама си заплаща с премията, която ще вземе. Това е повода да няма никой с нея там.

Когато има триумфи, има доста искащи за фотоси. Когато търсим пари, срещаме безмълвие “, приключи той.

Източник: epicenter.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР