Депутатът Явор Божанков, който преди бе от БСП, а после

...
Депутатът Явор Божанков, който преди бе от БСП, а после
Коментари Харесай

Божанков пак скандализира парламента

Депутатът Явор Божанков, който преди бе от Българска социалистическа партия, а след това мина към Политическа партия, още веднъж стана причина за плевел скандал в Народното събрание.

 

" Българска социалистическа партия и " Възраждане " намерено пробват да саботират приемането на правосъдната промяна. Може би това е и опит в тази посока тъкмо с тези процедури, тъй като не могат да кажат намерено, че са против правосъдната промяна и упорстват за " други по-важни неща ", съобщи Явор Божанков.

Повод за думите на Божанков стана искане от страна на Българска социалистическа партия и Иван Ченчев в пленарната зала да стартира разглеждане на членове от Наказателно-процесуален кодекс, свързани с войната по пътищата, а освен тези, свързани с механизма за надзор над основния прокурор.

Изказването на Божанков провокира и изключително остра реакция от страна на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Цончо Ганев от " Възраждане ", които имат собствен законопроект за смяна в Наказателно-процесуален кодекс и надзор на основния прокурор, също се ядоса и двамата с Божанков си размениха реплики в залата.

" Преди няколко седмици приканих Божанков рядко да идва на трибуната - приказва лъжи, спекулира и злоупотребява с правото си на депутат. Гласували сме в дневния ред като първа и втора точка да е правосъдната промяна. Трета и четвърта са Наказателния кодекс ", съобщи Свиленски.

 

Веднага откакто Божанков завърши, Цончо Ганев от " Възраждане " го попита следното: " Това ли беше процедурата? Я, я ела изясни тая процедура! "

А Божанков троснато му отговори: " Да се върна ли? "

В разногласието се намеси и зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев: " Г-н Божанков, седнете си на мястото! Г-н Ганев, обърнете се напред... какво се споделя в час ", отсече Минчев.

Тази молба от страна на Никола Минчев очевидно не съумя да укроти пристрастеностите и напрежението продължи да ескалира.

" Защо не го спряхте? Защо не го наказахте? " - попита Ганев по отношение на изявлението на Божанков.
" Аз и Вас можех да ви санкционира за една имитация, която казахте незабавно след изявлението, само че не го направих ", отвърна му зам-шефът на Народното събрание.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР