Депутатът Веселин Марешки продава аптечния си бизнес - според няколко

...
Депутатът Веселин Марешки продава аптечния си бизнес - според няколко
Коментари Харесай

Марешки продава аптеките – искал само политика

Депутатът Веселин Марешки продава аптечния си бизнес - съгласно няколко самостоятелни източника цената е почнала от 200 млн. лева, а в този момент е свалена на 170 млн. След като ги продадял, щял да се отдаде единствено на политика, оповестява “24 часа ”.

Намеренията му за продажба били напълно съществени и бил в напреднали договаряния с чешката верига “Д-р Макс ”, която желала да стъпи и на нашия пазар, откакто влезе в Румъния, Полша и Словакия. “Д-р Макс ” ръководи близо 1300 аптеки в Източна и Централна Европа с общи продажби за 1,25 милиарда евро и възнамерява да разшири в бъдеще мрежата си в Италия, България, Македония, Хърватия, Босна и Черна гора.

Чехите обаче се отказали поради българското законодателство, което разрешава едно сдружение да има най-много 4 аптеки. Същото е сторил и огромен немски фармацевтичен тръст, с който също са водени договаряния. Най-вероятно аптеките ще бъдат купени от български предприемач.

Веселин Марешки продава аптеките си, защото желал да се занимава единствено с политика, твърди уеб сайтът на „ 24 часа “.

Първите стъпки на Марешки в бизнеса са през 1991-1992 година В момента има към 400 аптеки.

В края на 2015 година варненецът влезе и в бизнеса в горива, като отвори бензиностанция във Варна. След това откри още 10 в разнообразни градове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР