Депутатът Рена Стефанова се призна за виновна в това, че

...
Депутатът Рена Стефанова се призна за виновна в това, че
Коментари Харесай

След катастрофа: Депутатката от ПП Рена Стефанова ще лежи в затвора 3 месеца

Депутатът Рена Стефанова се призна за отговорна в това, че на 13.12.2021 година, в гр. София, при ръководство на лек автомобил по ул. „ Одрин “ на кръстовището с бул. „ Тодор Александров “, при осъществяване на маневра ляв завой нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата, както следва член 116 от ЗДвП „ Водачът на пътно транспортно средство е задължен да бъде деликатен и внимателен към пешеходците…. и към престарелите хора “ и член 119, алинея 4 от ЗДвП: „ Водачите на завиващите нерелсови пътни транспортни средства са длъжни да пропуснат пешеходците “, като не била задоволително деликатна и внимателна и не пропуснала пресичащата от ляво на дясно по отношение на посоката й на придвижване по прилежащата пешеходна пътека (сигнализирана с пътна маркировка М8.2 от ЗДвП) пешеходка Д. Д., като осъществила пътно-транспортно произшествие с неяи по несъобразителност ѝ предизвикала междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на 12-ти гръден прешлен, довело до трайно усложнение на придвижването на снагата за период по-дълъг от 30 дни, като действието е осъществено на пешеходна пътека – закононарушение по член 343, алинея 3, прочие последно, б. „ а ”, прочие 2 вр. алинея 1, б. „ б”, прочие 2 вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Обвинението по отношение на Р. С. е повдигнато откакто от страна на основния прокурор бе отправено искане до 47-то Народно заседание, а националният представител самичък даде единодушието си за продължение на наказателното произвеждане по отношение на него.

Пред съда обвинената съобщи, че се признава за отговорна в осъществяване на закононарушението. С определение от 22.06.2022 година Софийски градски съд (СГС) утвърди съглашение сред Софийска градска прокуратура и отбраната на обвинената Р. С.

Съдът счете, че избраното на обвинената наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 месеца, осъществяването на което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс се отсрочва за период от 3 години и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство” за период от 3 месеца, е надлежно на публичната заплаха на действието и дееца и е в сходство със закона и морала.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР