Депутатът Радостин Василев е дал доброволно от имунитета си. Той

...
Депутатът Радостин Василев е дал доброволно от имунитета си. Той
Коментари Харесай

Обрат! Радостин Василев реши за имунитета си

Депутатът Радостин Василев е дал непринудено от имунитета си. Той е внесъл към този момент в деловодството на Народното събрание декларация за отвод от него.

Прокуратурата му го изиска поради съмнения за закани против някогашния депутат от " ИТН " Христинка Иванова. 

Възбуждането на наказателното гонене против народен представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие.

Държавното обвиняване заяви, че в границите на следствието против Василев са събрани доказателства, че на 13 юни 2022 година той е направил опит да принуди националния представител Христинка Иванова чрез заплашване, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на партия " ИТН " (ИТН) в 47-ото Народно заседание, както и поста си на народен представител. Разследването е почнало през юли.

По-рано Василева съобщи, че няма да се откаже от имунитета си и се очакваше краткотрайна комисия в Народното събрание да обяснява проблема. Сега такава няма да бъде направена.

В края на 47-то Народно заседание Радостин Василев, който до тогава беше министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията. Той беше определен за депутат в 49-ия парламент от обединението “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР