Депутатът от Възраждане Елена Гунчева е била съветвана в сферата

...
Депутатът от Възраждане Елена Гунчева е била съветвана в сферата
Коментари Харесай

„Bird.bg”: Парламентарен съветник на ПП „Възраждане” с офшорки и 1,6 милиона лева дълг към НАП

Депутатът от „ Възраждане ” Елена Гунчева е била съветвана в областта на „ финанси, стопанска система и европейски фондове ” от Стефан Бъчваров, който е назначен за неин нещатен парламентарен помощник, оповестява „ Bird.bg “. Бъчваров е обвързван с офшорка на Сейшелските острови и с 24 компании, от които 5 имат над 1,6 млн. лева отговорности към Национална агенция за приходите. Преди време той е бил деятел на Българска социалистическа партия.

Стефан Бъчваров е шеф на 5 компании със отговорности към Национална агенция за приходите в огромни размери: ПУРА ВИДА 13 ЕООД с 594 хиляди лева, ЗЕРО ГРУП ООД с 541 хиляди лева, АЛЕСТРА ЕООД с 262 хиляди лева, ВИНАРСКА ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД с 172 хиляди лева, и КУКИ ЕООД 72 хиляди лева

В две от тях Бъчваров е едноличен притежател посредством друга негова компания – Агенция Сити Консултинг ЕООД.

Общите отговорности към Национална агенция за приходите на компаниите ръководени от нещатния помощник в Народното събрание са над 1 милион и 640 хиляди лева Данните се засичат с помощта на осведомителната система на БРРД, която сплотява разнообразни обществени регистри за следене на активите на властимащи и оперативно забавни лица.

Изданието установи и нарушавания на Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Бъчваров е шеф и на компании с задгранично присъединяване, които не са заявили действителни притежатели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР