Депутатът от управляващата Единна Русия Николай Петрунин е починал едва

...
Депутатът от управляващата Единна Русия Николай Петрунин е починал едва
Коментари Харесай

Руският депутат и бивш газов мениджър Николай Петрунин почина на 46 г.

Депутатът от ръководещата " Единна Русия " Николай Петрунин е умрял едвам на 46-годишна възраст. Официалната информация за гибелта му гласи, че тя е настъпила след " тежко дълготрайно заболяване ", без да се показва какво е то.

Според медията " Тульская работа новостей " - Петрунин се е заразил с Covid-19 и е прекарал един месец в кома. Новината за болестта му излиза едвам откакто той е умрял.

Петрунин е първи зам.-председател на Комисията по енергетика. До 2016 година той е ръководещ шеф на компанията " ПромГазСервис ", която се е занимавала със строителство на огромни инфраструктурни планове за " Газпром " и " Роснефт " - в това число на газопроводи в Сургут.

През 2003 година той приключва стопанска система във Владимирския държавен университет. Има научна степен " лекар " от Русия държавен обществен универститет в Москва.

През 2016 година той става народен представител от " Единна Русия " за първи път, като е избран отново през 2021. Има орден " За заслуги пред Отечеството " II степен, който му е връчен през 2018 година с декрет на Владимир Путин.

Опозиционният уебсайт " Вот так " обръща внимание, че Петрунин е осмият някогашен съветски управител в областта на енергетиката, който умира от началото на годината.

През април в Москва бяха открити мъртви някогашният вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев, дружно с жена му и щерка му. Малко по-късно беше погубен и някогашният шеф на " Новатек ", брачната половинка му и едно от децата им. Друг някогашен управител на " Лукойл " Александър Суботин беше открит мъртъв в Москва през май.

На 1 септември почина и ръководителят на Съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов, който " " на Централната клинична болница в Москва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР