Депутатът от Шин Фейн Джон Финукейн призова лидера на ДЮП

...
Депутатът от Шин Фейн Джон Финукейн призова лидера на ДЮП
Коментари Харесай

Шин Фейн предупреждава ДЮП за риск от „загуба на инерция“ в преговорите за финансиране на Стормонт

Депутатът от Шин Фейн Джон Финукейн прикани водача на ДЮП Джефри Доналдсън „ да не губи инерцията “ зад договарянията по отношение на държавния пакет от £2,5 милиарда за стабилизиране на финансите в Северна Ирландия.

Британското държавно управление предложи еднократната сума за споразумяване на неизпълнени претенции за възнаграждение в обществения бранш и нов фискален предел за Северна Ирландия, само че това зависи от възобновената администрация за шерване на властта в Белфаст.

Институциите на Северна Ирландия изискват най-големите юнионистки и националистически партии да споделят властта, само че събранието и изпълнителната власт на Стормонт бяха в действителност разрушени за съвсем две години на фона на протестни дейности на ДЮП поради опасенията на юнионистите по отношение на комерсиалните съглашения след Брекзит.

>

В събота водачът на DUP Джефри Доналдсън сподели на членовете на партията, че английското държавно управление би трябвало да даде „ доста повече “ в предлагането си за Севера.

Той също та...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР