Депутатът от Продължаваме промяната и бившият изп. директор на Агенцията

...
Депутатът от Продължаваме промяната и бившият изп. директор на Агенцията
Коментари Харесай

Александър Дунчев от ПП със скандални разкрития за назначение на БСП в Регионалната дирекция по горите в Пазарджик

Депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашният изп. шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев направи скандални разкрития в ефира на bTV за назначения на член на БСП-Сърница в Регионална дирекция по горите-Пазарджик без осъществяване на конкурс, с протокол, който той самичък е подписал. Според Дунчев впросното предопределение е на човек, без нужния опит за длъжността, която заема.

 Скандалният протокол Скандалният протокол Източник: Скрийншот видео кадър bTV
" На 29 януари 2022 година изпълнителното бюро на една лява партия (БСП, бел. ред.) в село Сърница зам.-председателят господин Мусов и господин Перушински са подписали протокол, в който господин Гюрсел Мусов се самопредлага да стане горски контрольор в Регионална дирекция по горите - Пазарджик, която беше моя подчинена конструкция в Агенцията по горите. На 20 май индивидът става горски контрольор, при изискване, че до неотдавна е бил кандидат-кмет, партиен функционер, предприемач и няма нищо общо с горите. И къде ще ревизира в Сърница, кой ще ревизира компаниите, които се регистрират на партиите ", разяснява Дунчев.

 Заповедта за назначението Заповедта за назначението Източник: Скрийншот видео кадър bTV
По думите му сходни назначения не се вършат инцидентно. " Кой ще има интерес от всичко това, с изключение на ти да държиш властта, да сложиш на всички места свои хора, които да покровителстват избрани компании, да мачкат останалите, които не са съгласни. Тези компании постоянно намират метод да се регистрират и да оказват помощ на кметовете. Тези пари след това отиват към централите – освен на тази партия. Това не е единствено в горите, това е на всички места ", добави депутатът от " Продължаваме промяната ".

Дунчев съобщи, че още преди месец е споделил документа с цялата парламентарна група. " Включително със зам.-министър Иван Христанов се разбрахме да изчакаме да си назначат Мусов, с цел да потвърдим, че протоколът е същински ", съобщи още той. По думите му уволнени за схемата би трябвало да бъдат хората от най-високо равнище. Според Дунчев главният проблем на страната, както и учреденото предизвикателство пред това ръководство, в това число вътре в обединението са зависимостите.

" Последните 30 година си караме по комунистически ред цялата държавна администрация да е построена от подвластни хора, които не са определени с обществени, транспарантни, безусловно самостоятелни състезания. 80-90% от администрацията и управителните фрагменти в България се избират по непрогледен, политически метод ", съобщи той.

Нов закон в отбрана на българската природа… чак през 2024 година
През седмицата депутатите гласоподаваха закон, който ще влезе в действие през 2024 година Става въпрос за промени, които ще дадат опция екологичните оценки на огромните инфраструктурни обекти да се апелират на две инстанции. Отпадането на Според Дунчев това е непоследователен компромис, само че безпринципната коалиция го постанова и всички са длъжни да се преценяват.

" Това компромисно решение, което одобриха сътрудниците, го направиха единствено и единствено да отговорят на страхотния публичен напън от 33 природозащитни организации, " Правосъдие за всеки ", Антикорупционният фонд излязоха с доста остри мнения, припомниха по какъв начин при предходен подобен законопроект и президента, и " Демократична България ", и Българска социалистическа партия са били остро срещу предлагането на ГЕРБ за анулация на втората правосъдна инстанция. Благодарение на този публичен интерес ние въпреки всичко успяхме да реализираме компромис най-малко да има думите " втора инстанция " или по-скоро период, до който ще важи тази първа инстанция ", добави той.

Дунчев дефинира датата за влизане в действие на закона (б.р. 2024 г.) като " подигравателна ".

" Затова насочих апел преди 3-4 година президентът, който постоянно е доста прецизен, когато има непочтеност, да поддържа общество и бизнеса, да възстановим правораздаването, както би трябвало да е. Цялата коалиция гласоподаваха " за " този компромис. Разбира се, имаше няколко депутата, в това число от Българска социалистическа партия, от Демократична България и от Политическа партия, които се въздържахме и бяхме " срещу ", с цел да покажем, че пътят е различен, само че компромисът постанова това краткотрайно решение. Най-силен противоположен напън да няма втора инстанция като че ли идваше от Министерство на регионалното развитие ", сподели още Дунчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР