Депутатът от ППДБ Васил Пандов почти директно поиска оставката на

...
Депутатът от ППДБ Васил Пандов почти директно поиска оставката на
Коментари Харесай

Екс съпругът на Белобрадова-Пандов иска оставката на здравния министър

Депутатът от ППДБ Васил Пандов съвсем непосредствено изиска оставката на здравния министър Христо Хинков. Той остро го разкритикува в обществен пост във Facebook. Формалният мотив за коментара на Пандов е самопризнание на проф. Хинков, че е бил пред алтернатива да напусне поради груби намеси на премиера в министерството му или да продължи да се бори. В дъното е разногласието кой е отговорен за дефицита на медикаменти на нашия пазар.

Пред Евроком здравният министър бе запитан от Л. Кулезич за кадровите решения в подопечното му ведомство, от които той се разграничи - назначението на проф. Илко Гетов за зам.-министър и уволнението на другия зам.-министър Бойко Пенков. От думите на министъра се разбра, че той е показал единствено двама зам.-министри (единият Пенков), шефа на кабинета си, както и още няколко лица на по-ниски позиции.

Припомняме, че преди седмици министър председателят Денков уволни несменяемия зам.-министъра на опазването на здравето Пенков. Неговият наследник Марин Бойков Пенков е притежател на 6 сдружения в здравната област, 1 от тях е  настояща компания с депутатката от ППДБ Елисавета Белобрадова –Пандова и екссъпруга й Васил Пандов , което е спор на ползи. Паднов е бил в спор и като гл. секретар на Министерство на здравеопазването в кабинета Петков- Нинова. Именно той в този момент скочи срещи Хинков.

" Илко Гетов не е мое предопределение, той е предопределение на премиера и аз нямам доста огромни лостове и благоприятни условия да въздействам върху това. Такава е формулата на властта. Дилемата ми е дали аз би трябвало да си подам оставката незабавно или да продължа да се боря в тази обстановка с решенията на държавното управление в лицето на премиера ", разяснява министърът.

 Мария Пенчева

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg