Депутатът от ПП Радослав Рибарски, който е и председател на

...
Депутатът от ПП Радослав Рибарски, който е и председател на
Коментари Харесай

Станислав Тодоров е номинацията на ПП за председател на КЕВР

Депутатът от Политическа партия Радослав Рибарски, който е и ръководител на парламентарната комисия по енергетика, удостовери пред публицисти в Народното събрание, че имената, които се спрягат за попълване състава на КЕВР, са достоверни. Той не отхвърли, че Станислав Тодоров е предлагането на Политическа партия за началник на регулатора. Рибарски призна, че съдружният сътрудник Има Такъв Народ също имал предложение.

Заместник-министърът на енергетиката Станислав Тодоров бе назначен в енергийното министерство на 19 януари тази година. Той е бил част от „ Да, България “ преди няколко години, само че в този момент е номинация на Политическа партия.

„ Обявяването на имената е два дни преди чуването. Когато пристигна при мен документите, тогава ще ги оповестя обществено. Очаквам до 10 дни цялата процедура да завърши “, разяснява Рибарски.

Имената на претендентите за членове на регулатора, които изтекоха в общественото пространство, са Станислав Тодоров за ръководител на КЕВР и Благой Голубарев, който е претендентът за второто място в регулатора.

По-рано през днешния ден депутатите по предложение на ръководещата коалиция понижиха състава на КЕВР от девет на пет души. Промените плануват още разширение на критериите за претенденти за членове на регулатора.

Не беше подкрепено предлагането на ГЕРБ да се разшири кръгът на лицата, които могат да вършат оферти за избор на състав на КЕВР, като се даде опция освен на народните представители, само че и на президента, синдикати, работодателски и потребителски организации.

От ГЕРБ обърнаха внимание, че за две места се борят единствено двама претенденти, което на процедура предрешава избора.

„ Поздравявам ви, толкоз сте занижили критериите, че и Цецо от паркингите може да е член на КЕВР. Снощи към 6-7 ч най-сетне намерихте претендент за ръководител от Политическа партия, а от Има Такъв Народ също си откриха представител ”, уточни Рамадан Аталай. Депутатът от Движение за права и свободи се обърна към Тошко Хаджийорданов от Има Такъв Народ, който назова „ презрян човек “ юриста и член на КЕВР Ремзи Осман от Движение за права и свободи.

„ За интелигентността на всеки мъж се съди по броя на закопчаните копчета на ризата му “, цитира сентенция от Кърджали Аталай, с което подсети на индивида на Слави, че върви разюздан. Според него вносителите по този начин и не са могли да обяснят за какво комисарите би трябвало да се понижат от 9 на 5.

„ Няма да предложим Иво Прокопиев за ръководител, не се тормозете, нищо, че до през вчерашния ден Демократична България имаха огромно предпочитание да е той “, посочи Аталай.

„ Намаляването на състава на КЕВР е с една-единствена цел – двата профилирани състава да заседават по трима индивида. Съставът, който дефинира цените, ще бъде от двамата единствени претенденти, които ще изберем другата седмица “, акцентира Делян Добрев от ГЕРБ. Той напомни, че това управническо решение може да коства на страната загубата на значим интернационален арбитраж, а досега България е спечелила три такива.

„ Тези арбитражи са скъпи“, предизвести Делян Добрев болшинството в зала. Припомняме, че става дума за арбитражите, които страната води с ЕРП-тата за незадоволително висока цена, избрана от КЕВР за доставчиците на ток.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР