Депутатът от ПП предложи да има стимул само за българския

...
Депутатът от ПП предложи да има стимул само за българския
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Старите песни на естрадата са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство

Депутатът от Политическа партия предложи да има тласък единствено за българския фолклор, тъй като е същински и достоверен. 

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме атакуват с това, че моята музика е цинична, тъй като съм склонен с това. Не рядко моите песни са такива, единствено че в никакъв случай не съм ходил да се апелирам да ги въртят наложително по БНР или по националните медии.

Това съобщи в студиото на „ Тази неделя “ по Би Ти Ви депутатът от „ Продължаваме промяната “ Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта.

„ Новите песни на въпросните реализатори от естрадата, а старите песни са в действителност златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на сътрудниците от „ Възраждане “ да слушат тези песни по няколко пъти “, добави той.

В началото на май популяризирането на българската музика в публичните медии беше разисквано на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партия " Възраждане " предлага законът да задължава БНР и Българска национална телевизия 50% от музиката в ефира им да е българска. В полемиката взе участие известни имена от българската сцена от близкото минало като Здравко Желязков от дует " Ритон ", Йорданка Христова и Силвия Кацарова.

След разгорещени разногласия множеството от участниците в съвещанието на парламентарната комисия поддържаха законова наредба за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове. Тогава Ицо Хазарта съобщи, че избавителните квоти са за некадърници.

„ Всякакви ограничавания и квоти са нещо погрешно. Квотите във всяка сфера са за този, който не може да продаде своя артикул ", сподели още веднъж Ицо Хазарта пред БиТи Ви.

Христо Петров е безапелационен, че концепцията на акцията на " Възраждане " въобще не е да се върти българска музика, а  е партийно мероприятие. " Идеята на акцията въобще не е да се върти тази музика, а това е партийно мероприятие, поза, по какъв начин с съветски пари искаш да защитиш българското ", уверен е той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР