Депутатът от ПП Искрен Митев разказа своята версия за конфликта

...
Депутатът от ПП Искрен Митев разказа своята версия за конфликта
Коментари Харесай

Искрен Митев за боя в НС пред Lupa.bg: Радостин Василев е страхливец, това не е мъжка постъпка

Депутатът от Политическа партия Искрен Митев описа своята версия за спора с Радостин Василев през днешния ден по време на петъчния парламентарния надзор. След въпросите към акад. Николай Денков, двамата стигнаха до физически конфликт зад тила на шефа на Народно събрание Росен Желязков, като самостоятелният народен представител атакува сътрудника си от Политическа партия и единствено квесторите съумяха да осуетят багра сред тях.  

Когато се бият двама мъже, е хубаво това да си остане сред тях. Но тъй като към този момент изтече, ще споделя. Василев ме блъсна с рамо и след това направи опити да заамахне по доста чудноват метод, да ме удари, само че имаше квестори и не съумя да ме удари, описа Митев пред Lupa.bg. 

Ако се беше случило, щеше да си проличава, а през днешния ден имам изявленията в малките екрани, изясни той. 



Митев описа, че Радостин Василев изригнал, откакто той му подхвърлил, че е изменник, откакто се опитал да нападна премиера акад. Николай Денков. " Хвърлих се да го защитя, подметнах му " изменник " или нещо такова. ", изясни Митев. После отишъл при премиера да го поздрави за хладнокръвието след нападките на Василев. 

" Не мога да обясня тъкмо с какво предизвика Денков, само че нали знаете – той като излезе на трибуната, не е за да опише нещо, Просто имаше провокации към премиера, а аз доста го почитам. И отново споделям - като се бият двама мъже, това би трябвало да остане сред тях. Затова не потеглих да популяризирам това, само че ми се обадиха и ми споделиха, че хора, които не харесват Радостин Василев, са разказали тая история, с цел да се вдигне звук. ", даде елементи депутатът от Политическа партия.

Искрен Митев изрази откровеното си отвращение от случилото се и сервира персоналните си извинения към всички, станали очевидци на грозната история в залата на Народното събрание.  

" Слаба работа, тъпо. Аз като съм се бил преди време, беше от изтощение. Когато двама народни представители се бият, губи цялото общество. Много скърбя, че сте очевидци на подобен вид държание, и постоянно казано, ме е позор, съобщи Митев. Като жител и депутат, желая да се извиня персонално, че ставате очевидци на такива грозни подиуми ", увери Митев.

Народният представител напомни, че Народното събрание е място, което би трябвало да е храмът на причините, а не " храмът на свинските осъществявания ". И добави, че съгласно него, Радостин Василев е доста нерешителен. 

" Като замахна първия път, му споделих някакви неща, и като видях, че се пробва да притегли внимание с това, по тази причина не желаех да отвърна със същото, върна се към неприятната преживелица Митев.

Депутатът е обяснил за случая на парламентарния началник Росен Желязков, само че счита, че каквото и наказване да бъде наложено на Василев, най-голямото наказване е отвращението на хората от по  добни гафове в Народното събрание. 

По-голямо наказване от отвращението към институцията няма. С какво да го санкционират? Ще му напишат забележка?, попита той риторично. 

Митев се съгласи, че и прагът на толерантност на хората към депутатските изцепления и жестоко поведение е станал прекомерно висок. " Това е следващият неприятен образец. Радостин Василев към този момент даде неприятен образец, като съобщи братята си, а в този момент дава на хората в България да считат, че това е възможно държание. Не е ужасно друго. От това най-вече би трябвало да ни е боязън – от отвращението на хората. ", заключи Искрен Митев.     
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР