Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков завежда писмо с питане до

...
Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков завежда писмо с питане до
Коментари Харесай

Божанков приклещва Меджидиев за онколекарствата у нас

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков завежда писмо с запитване до здравния длъжностен министър доктор Асен Меджидиев за метода, по който се купуват, пласират и управляват медикаментите за онкоболни у нас. А мотивът за въпроса на националния фаворит е скандалното следствие на журналиста Валя Ахчиева за потреблението на препарата " Кейтруда ", което разкри по какъв начин в действителност на пациенти в страната то въобще не е прилагано, а е било спестявано за реекспорт към други страни от Европейски Съюз, изцяло незаконно и незаконно. 

" Поисках информация от служебния министър на опазването на здравето Меджидиев. Касае следствието на Валя Ахчиева за незаконна скица с медикаменти за раково заболели. Едно и също лекарство е записано и платено, като сложено на двама души в България. Накрая лекарството се оказва в Холандия. Там към този момент има следствие. Тук някой, най-вероятно, е останал без лекуване.

От видяното във видеата - приказваме за умишлено ликвидиране. Допускам, че тя разкрива скица с едно скъпо лекарство, само че това слага под въпрос цялата система на лекуване на онкоболни.

Минал съм през този смут. Ще дам всичко от себе си това да не остане по този начин. Заради всеки с онкологично заболяване в България и тъй като никой не е застрахован, че няма да е идната жертва. Оказва се освен на заболяването. А на закононарушение ", написа Божанков в мрежата във връзка настояването си Меджидиев да отговори за бруталните схеми. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР