Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира решението на партийната структура

...
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира решението на партийната структура
Коментари Харесай

Гласът на путинизма в България - Ивайло Мирчев коментира номинацията на Волгин за евродепутат

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев разяснява решението на партийната конструкция на " Възраждане " във Варна да.

По думите му " не е изключително чудно, че партията-рупор на съветското въздействие у нас желае да прати в Европарламента журналист-путинист ".

" Гласът на путинизма в България бил номиниран като претендент за евродепутат от 47 структури на “ВъZраждане ”. Говорим за индивида, който залива ефира на БНР с идеология антиевропейска, антинатовска, анти-всичко-прогресивно. За мен е предизвикателство да събера “Волгин ” и “евродепутат ” в едно изречение, само че въZрожденците явно не намират несъгласие в такава кандидатура ", написа Мирчев в обществената платформа Х.

В листата с евентуалните оферти на пртията за листата на Евроизбори 2024 е и икономическият консултант на партията Виктор Папазов, който беше измежду хората зад акцията против приемането на еврото.

" Харесахме тази концепция, проучихме тези благоприятни условия и номинирахме вашия сътрудник Петър Волгин да бъде в листата на " Възраждане " за Европейския парламент ", сподели депутатът Коста Стоянов при представянето на четири номинации.

На този стадий към момента не е ясно дали те ще са измежду формалните претенденти - листата ще се утвърди до края на април. Стоянов споделя пред Българска национална телевизия и че " с Волгин следва да се приказва " и окончателното решение ще се вземе от организационния съвет на " Възраждане ".

Възможността за политическа кариера на Волгин през " Възраждане " обаче се разяснява импровизирано от седмици.

В предаването си от 30 март той беше поканил като собствен събеседникпредседателя на " Възраждане " Костадин Костадинов в общ диалог с Георги Харизанов, с цел да разискват служебния кабинет и годишнината от участието на България в НАТО.

" Сега шефът на БНР декларирал, че в случай че Волгин стане претендент, ще изгуби позицията си на водещ в БНР. То оставаше и да не я изгуби. За мен обаче по-важният въпрос е: по какъв начин да не разрешаваме хибридната агитация да употребява националните ни медии, с цел да отглежда не просто антиевропейски евродепутати, само че и публиката, подготвена да ги поддържа? ", добави още Мирчев, изтъквайки потребността от промяна на регулаторите.

Той акцентира, че " с общителното безучастие на болшинството в Съвет за електронни медии, Волгин трансформира една национална медия в пропагандатор на хибридна съветска агитация ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР