Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер обяви пред журналисти, че той

...
Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер обяви пред журналисти, че той
Коментари Харесай

Лорер: Възможно е на бъдещия български еврокомисар да бъде даден ресорът на Габриел

Депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер разгласи пред публицисти, че той ще бъде единият претендент за еврокомисар на България и добави, че чакат сътрудниците от ГЕРБ да предложат и тяхното име.

“Изцяло решение на ръководителя на Европейска комисия е кой сектор ще ни бъде даден, само че логиката демонстрира, че ресорът на Мария Габриел, който беше освободен едвам преди няколко седмици, е доста допустимо същият сектор да бъде даден още веднъж и на бъдещия български еврокомисар”, сподели още Лорер. Даниел Лорер акцентира, че при ПП-ДБ няма терзание дали ще бъде определена жена за български еврокомисар. “Равенството на половете е извънредно значимо, в България това е реалност от доста време, у нас дамите са доста блестящо представени”, сподели още той.

Лорер напомни, че Европейска комисия на ръководителя фон дер Лайен е почнал с отношение 15 мъже към 12 дами.

“Премиерът е решил, че и ГЕРБ могат да излъчат своя кандидатура, тъй че считам, че това е индикация за добър звук в взаимното ръководство. Градивно напрежение постоянно има, само че най-важното е България да върви напред и България да има представител на масата на Европейска комисия, когато се вземат решение съдбините на целия континент”, добави още депутатът от Политическа партия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР