Депутатът от полския Сейм (долната камара на парламента) и бивш

...
Депутатът от полския Сейм (долната камара на парламента) и бивш
Коментари Харесай

Предлагат Доналд Туск за министър-председател на Полша

Депутатът от полския Сейм (долната камара на парламента) и някогашен ръководител на партията " Гражданска платформа " (ГП) Борис Будка съобщи, че Доналд Туск е акредитиран да договаря с дясноцентристката коалиция " Третият път " и с партията " Нова левица " за основаване на ръководеща коалиция, съобщи полската новинарска организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разбира се, в това време удостоверявам, че претендентът на " Гражданската платформа " за министър-председател на Полша е Доналд Туск ", сподели Будка.

Центристката " Гражданска коалиция ", на която ГП е съществена партия, " Третият път " и " Новата левица " дадоха обещание да образуват ръководеща коалиция, откакто парламентарните избори в неделя им дадоха общо 248 места в 460-членната долна камара на Народното събрание. Управляващите консерватори от " Право и правдивост " завоюваха най-вече места измежду всички партии - 194, само че имат дребни шансове да сформират жизнеспособна коалиция.

" Убеден съм, че това е най-хубавата кандидатура ", продължи Будка. " Също по този начин съм уверен, че тези договаряния ще бъдат доста ефикасни, както и до момента. Но на първо място, че в най-близко бъдеще ще имаме взаимно решение на съдружните сътрудници за сформиране на новото държавно управление, незабавно откакто президентът разпореди тази задача на претендента за министър-председател. "

Туск беше министър-председател на Полша в центристкото държавно управление на ГП и Полската селска партия в интервала 2007-2014 година и ръководител на Европейския съвет в интервала 2014-2019 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР