Депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев громи ПП в

...
Депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев громи ПП в
Коментари Харесай

Руди Гела громи Продължаваме промяната и ДБ заради съюза с Бойко

Депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев громи Политическа партия в Българска телеграфна агенция и разгласи, че напуща мястото си в нея поради готвената коалиция за ръководство с ГЕРБ. 

Той разгласи, че се прави голямо изменничество пред гласоподавателите на Политическа партия. 

Руди Гела съобщи, че нямало по какъв начин да гласоподава за подобен съюз и ще гласоподава " срещу " него в залата. " ГЕРБ направиха Кирил Петков за смях пред цяла България. А Мария Габриел ще управлявва като Фандъкова - София, а ще става министър председател ", недоволства Гела. 

Според него Кирил Петков бил изплашен. И назова думите му за дълбоката страна и присъединяване на службите в дейностите на Василев - " най-голямата нелепост ". 

" Никой не е правил записи нито в стаята на групата, нито в централата на партията ", посочи Гела. И по този начин удостовери от рано тази заран, че записът, който ще даде обществено, е изработен по време на Изпълнителния съвет на Политическа партия в неделя против понеделник, без никакво присъединяване на СРС-та. 

Василев съобщи, че същинското задкулисие е сред ПП-ДБ и ГЕРБ. " Мълчат, крият истината. Само допреди 5 дни Кирил Петков лъжеше, че няма да има представители на ГЕРБ в държавното управление ", разкрива Гела. " Радостине, хора като теб не ни трябват ", пък е споделил акад. Николай Денков на Гела. Така схванал, че с " тези хора нещо се случва ". 

" Ако някой се притеснява, че аз съм изменник, дано види какво се случи с Има Такъв Народ ", сподели още ексспортният министър. И разкри, че опция на ГЕРБ за постоянно държавно управление на ПП-ДБ имало, само че не посочи каква. И се самообяви за евроатлантик, тъй като придвижването му " Силна България " било с такава устременост. 

Василев даже се оплака, че повторно преживявал изменничество. 

Той изясни, че е слушал съвещанието на Изпълнителния съвет на Политическа партия от 22,30 в неделя вечер до към среднощ, след което си е лежащ, само че е траял да записва на компютъра си, кактко Lupa.bg към този момент ви осведоми рано сутринта.

" Не съм записвал Кирил Петков от спални и жилища. Това не е скришен запис. Не желая обаче да си мисля какво си приказват в стеснен кръг Кирил, Асен, Лена, Лорер, щом такива неща си приказват пред 50 души ", разяснява Василев. Той позволява, че Петков или е доста алчен, или е доста малоумен, или някой го държал с него. Иначе считал, че някогашният министър председател за базисно правилен човек. 

След което пусна и част от близо 5-часовия запис. 



От него ясно се чува желанието на Кирил Петков да показа Мария Габриел като залог за обединението. 

" Да, имената са синхронизирани с посолствата. Службите са наши ", афишира на собствен ред във въпросната нощ Асен Василев, както. 

Чува се и изречението по какъв начин интелектуалците в България били единствено 6-7 %, а в случай че нямало ала-бала с президента, нямало Политическа партия да стигне и " дотук ". 

От записа излиза наяве още, че имало диалог сред Кирил Петков и шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен с заричане, съгласно водача на Политическа партия от нейна страна, България да влезе в Еврозоната, само че посредством заобикаляне на разпоредбите. 

" Правителството ще продължи, до момента в който Бойко се опасява от Гешев ", сподели още на конференцията Руди Гела. И разгласи тържествено тезата, че основният прокурор щял да изиска имунитета на Бойко Борисов, само че Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев щели да шиканират този развой с 6 месеца, до момента в който конституционните промени не разкарат фигурата на обвинтиел номер 1. 

" Срамно е водачите на Демократична България и Политическа партия да мислят механизма за отбрана на Бойко Борисов. Нека Христо да каже това правилно ли е ", упорства Василев. 

А доста забавно, съгласно него, било и изявление на Явор Божанков, чуто на записа. " Това е най-чистият вид да дадеш страната на съветската агитация ", изрази мнение Василев. И се чуди дали в действителност Политическа партия не са някакви шпиони на Русия в България, които целят " Възраждане " да дойдат на власт. И разгроми Асен Василев за изразените опасения от него преди няколко седмици по какъв начин коалиция с ГЕРБ щяла да докара точно до това. 

От записите се разбирало още и че Христо Иванов е бил на крайници при водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, с цел да го моли за обезпечаването на конституционно болшинство. " Ами  аз ставам заран и желая да се гръмна поради това ", призна Радостин Василев. 

Очаквайте детайлности!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР