Депутатът от партията Беса, която потвърди, че ще гласува недоверие

...
Депутатът от партията Беса, която потвърди, че ще гласува недоверие
Коментари Харесай

Депутат се скри и провали кворума и вота срещу Зоран Заев

Депутатът от партията Беса, която удостовери, че ще гласоподава съмнение на държавното управление на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, Кастриот Реджепи не пристигна през днешния ден в Народното събрание, с което провали кворума, предадоха македонските медии, представени от Българска телеграфна агенция

При броене на депутатите бе установено, че на съвещанието участват 60 депутати, от които двама са положителни на КОВИД-19 и са в скафандри. На съвещанието не участват нито министър председателят, нито други членове на държавното управление.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че ще чакат до среднощ да се появи или обади Реджепи, защото не вижда причина да се крие или да го няма в Народното събрание. Мицкоски сподели, че се съмнява, че Реджепи е държан някъде принудително, защото водачът на Беса Билал Касами е съобщил в полицията за него, че е липсващ. Мицкоски даже прикани президента на страната Стево Пендаровски и Министерство на вътрешните работи да кажат къде се намира Реджепи.

Срам ме е, че съм част от това политическо тресавище, съобщи Християн Мицкоски пред публицисти в Народното събрание, оповестява " Независен весник ".

По-късно депутатът Кастриот Реджепи разгласява видео обръщение на страницата си във Facebook, в което твърди, че е добре, съобщи МИА.

" Искам да ви благодаря за поддръжката. Сигурността и стабилността на страната и добруването на хората би трябвало да бъдат от главно значение за всички. Председателят на партията Билал Касими и останалите не би трябвало да се тревожат за мен. Аз съм на несъмнено място и на вярната страна - с албанците, с всички жители в страната, които желаят мир, независимост и народна власт ", съобщи Реджепи.

Той уточни, че Европейски Съюз и НАТО са негов избор, а не антиалбанска акция.

" Казвам това с чиста съвест и ще обясня всичко пред медиите, незабавно щом заканите от избрани лица спрат. Винаги съм насърчавал свободата на изложение, свободата на взимане на решения, която е характерност на демократичното общество. Бог да благослови македонците и всички живеещи в Република Северна Македония ", съобщи Реджепи във видеото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР