Депутатът от партия Има такъв народ Иво Атанасов поиска оставката

...
Депутатът от партия Има такъв народ Иво Атанасов поиска оставката
Коментари Харесай

ИТН иска оставката на Христо Иванов като шеф на комисията за конституционни промени

Депутатът от партия " ИТН " Иво Атанасов изиска оставката на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов като ръководител на краткотрайната парламентарна комисия за промени в конституцията.

Тя бе основана при започване на февруари и до момента не е заседавала нито един път. Именно това беше аргументът за настояването на Атанасов, който разгласи, че не е " убеден, че ръководителят на комисията има предпочитание за конституционни промени ". Всъщност обаче в комисията не се включиха представители на опозицията, което я обезсмисли, тъй като без техните гласове, няма по какъв начин да се стигне до промени в конституцията.

" Ще желая оставката на господин Христо Иванов, а на 3 май ще внесем предложение за закриване на комисията и поемането на функционалностите ѝ от правната комисия, която мисля, че ще се оправи по-добре ", сподели депутатът от партия Има Такъв Народ, която дружно с Демократична България е в ръководещата коалиция.

Христо Иванов отговори, че се е опитал да откри метод да осъществим истинския план на тази комисия и в нейната работа да се включат представители на опозицията, с цел да " може в действителност тя да извърши своето предопределение да бъде неутрална платформа за разговор ".

" Нека политическите органи (на ръководещото болшинство – бел.ред) да решат дали има смисъл в тия опити или няма смисъл въобще да продължаваме с тях. Аз, несъмнено, ще бъда доста удовлетворен " ИТН " да закрие краткотрайната комисия ", сподели още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР