Депутатът от коалицията ПП/ДБ Даниел Лорер призна пред журналисти в

...
Депутатът от коалицията ПП/ДБ Даниел Лорер призна пред журналисти в
Коментари Харесай

Даниел Лорер влиза в битката за еврокомисар

Депутатът от обединението ПП/ДБ Даниел Лорер призна пред публицисти в Народното събрание, че той е една от номинациите за дотъкмяване на мандата на досегашния български еврокомисар - Мария Габриел . Той чака ГЕРБ да предложат също претендент за еврокомисар .

Логиката подсказва, че в случай, че ресорът на Габриел бил освободен преди няколко седмици е доста допустимо същият сектор още веднъж да бъде даден на бъдещия български еврокомисар, сподели Лорер.

Според него равенството на половете не го тормози и няма терзание дали претендентът на ГЕРБ за еврокомисар ще е жена или не. Европейската комисия на ръководителя ѝ Урсула фон дер Лайен стартира с отношение 15:12 мъже и дами, а по средата на комисията Ирландия се наложи да размени еврокомисаря си и той бе сменен от жена, даде образец Лорер.
 Euractiv: България издига Даниел Лорер за еврокомисар
Euractiv: България издига Даниел Лорер за еврокомисар

Ново разиграване на кандидатурите

На въпрос на News.bg дали позицията на избирането на еврокомисар ще скара ръководещата коалиция , Лорер съобщи, че към момента се дебатира дали ръководещото болшинство е коалиция, само че работят дружно. Назначаването на номинация за еврокомисар е напълно прерогатив на премиера. Премиерът е решил, че освен Политическа партия, а и ГЕРБ ще могат да излъчат своя кандидатура. Това е един добър знак за един добър звук, уточни депутатът.

Градивно напрежение постоянно има, само че значимото е България да се движи напред и да има представител на масата на еврокомисията, когато се вземат решение съдбините на целия континент, акцентира Даниел Лорер.
 ГЕРБ разбрали от медиите за номинацията на Лорер
ГЕРБ разбрали от медиите за номинацията на Лорер

Може да стане член на борда на Европейската капиталова банка като представител на България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР