Депутатът от Има такъв народ Станислав Балабанов се надява на

...
Депутатът от Има такъв народ Станислав Балабанов се надява на
Коментари Харесай

Балабанов: Депутатите от ИТН ще гласуват „по съвест” за военната помощ за Украйна

Депутатът от „ ИТН ” Станислав Балабанов се надява на днешния Коалиционен съвет да се стигне до оптимално обхватно решение във връзка с военната помощ за Украйна. Това съобщи той на влизане в Министерския съвет, съобщи Нова тв.

„ Знаете какви са позициите на съдружните сътрудници. Един съответен е с съответна позиция. Тази вечер по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна. Ще поговорим чисто в човешки проект. Надявам се да стигнем до оптимално обхватно решение по проблема ”, акцентира той.

На въпрос дали ще се опита да убеди Българска социалистическа партия да поддържа ремонт на военна техника, той сподели: „ Не съм седнал да увещавам никого. Това лежи на съвестта на всеки един човек, тъй като въпросът е честен. Хора като нас губят животите си в Украйна. Но всеки ще взема решение ”, добави още депутатът. 

Относно изказванията на водача на Българска социалистическа партия за овакантяване на обединението, изясни: „ Не мога да разясня какво ще реши Корнелия Нинова и какви поръчки дава. Лошо е да използваме тази рецесия с войната в Украйна за политически цели и акция. Всеки си носи глава на раменете и може да реши, каквото реши ”, безапелационен е Балабанов. Той посочи, че депутатите от Има Такъв Народ ще гласоподават „ по съвест ” за военната помощ за Украйна.

Мнението на Балабанов е, че Българска социалистическа партия няма да напусне обединението. „ Това не е част от съдружното съглашение. Който и да беше на власт щеше да има този проблем за решение пред себе си. Не мисля, че това ще скапе обединението. Задава се по-голяма борба във връзка с Северна Македония ”, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР