Депутатът от Има такъв народ Ива Митева Рупчева е новият

...
Депутатът от Има такъв народ Ива Митева Рупчева е новият
Коментари Харесай

Официално: Председателят на парламента ще е от партията на Слави Трифонов

Депутатът от " ИТН " Ива Митева Рупчева е новият ръководител на Народното събрание, взеха решение депутатите в първия работен ден на 45-ото Народно заседание.
От гласуването се разбра, че тя е получила поддръжка от всички парламентарни групи, с изключение на от тази на ГЕРБ. Депутатите от партията на Бойко Борисов се въздържаха.
За кандидатурата на Ива Митева гласоподаваха 160 депутати от " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". 
" Против " кандидатурата на Цвета Караянчева от ГЕРБ гласоподаваха 162 депутати от всички останали партии. Само 75 от ГЕРБ бяха " за ".
" Осъзнавам отговорността и упованията да отговорим на провокациите на новата действителност. Убедена съм, че ще работим почтено в този парламент ", сподели от трибуната Ива Митева. Тя се разгласи за разговор и висока парламентарна просвета.
Коя е Митева
 Мика Зайкова: Народът ни изпрати за смяна, която да ни извади от всички последни места в Европейски Съюз Мика Зайкова: Народът ни изпрати за смяна, която да ни извади от всички последни места в Европейски Съюз
Вече 1300 години на този парещ кръстопът българите се борят за нашата красива и прелестна земя " като една човешка длан, с цел да я има Бъл...
Досега Митева оглавяваше дирекция " Законодателна активност и право на Европейски Съюз " в Народното събрание и за разлика от множеството депутати на Трифонов, е позната на медиите и на част от депутатите, тъй като в продължение на години работеше към правната комисия.
Тя е взела участие в законодателните промени, които провокираха огромни терзания преди изборите. Става дума комплицираните протоколи, които затрудниха секционните комисии поради съществуването на толкоз доста машини и условието данните от устройствата и от хартиените бюлетини да се вкарват " поотделно ", а след това да се събират. Една от аргументите за това усложнение е предложение точно на Митева, като задачата е била ясно да се вижда какъв брой гласа са подадени с машина и какъв брой с хартиена бюлетина.
Идеята ѝ бе призната дефинитивно без да се регистрира, че до момента машините не са са били над 9000, а едвам 500.
Митева беше главно настоящо лице и в разногласията към това дали квадратчето " Не поддържам никого " да е автентичен или нереален глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР