Депутатът от Има такъв народ“ Ива Митева обвини председателя на

...
Депутатът от Има такъв народ“ Ива Митева обвини председателя на
Коментари Харесай

`Не е редно Никола Минчев да се крие зад администрацията по въпроса с решетките` -

Депутатът от „ ИТН “ Ива Митева упрекна ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, че се крие зад администрацията и бяга от отговорност по въпроса с поставените пред парадния вход на Народното събрание

Главен секретар на Народното събрание и отговорник за администрацията е Габриела Килфанова. Митева я назначи, когато беше ръководител на 46-ото Народно заседание. Тя е на мнение, че който е сбъркал, би трябвало да си признае грешката:

" Да, аз съм назначила основния секретар и съм уверена, че основният секретар си е приключил работата по този начин, както би трябвало да си я свърши, и се надявам мощно, че това е било докладвано на ръководителя на Народното събрание. Председателят на Народното събрание би трябвало да изиска докладна и би трябвало да върне лентата и да ревизира цялата фактология. Но да се крие ръководителят на Народното събрание зад администрацията, минимум не е редно. В края на краищата сме народни представители. В края на краищата сме пристигнали тук с някаква отговорност и би трябвало в действителност да си носим отговорността - когато сгрешим, да излезем и да си признаем. Не е огромна драма човек да има силата да си признае грешката. "



Главният секретар на Народно събрание Габриела Килфанова/Снимка: Народно заседание

Митева твърди, че Министерството на културата в началото е одобрило металните решетки, в контрастност с вчерашния си акт с инструкции те да бъдат отстранени.

Тя сподели, че не е виждала въпросния акт, само че доколкото знае, предварителното мнение на Министерството на културата е било, че няма спънка да се сложат железни решетки на парадния вход на Народното събрание. „ Да се види имало ли е в действителност такива диалози и да се реши по какъв начин се работи “, съобщи Ива Митева.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР