Депутатът от Има такъв народ и председател на Комисията по

...
Депутатът от Има такъв народ и председател на Комисията по
Коментари Харесай

Ще играе Каримански пак за БНБ?

Депутатът от " ИТН " и ръководител на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански ще обмисли дали още веднъж да се впусне в конкуренцията за шеф на Българска народна банка. Пред Нова тв Каримански изясни, че се усеща потребен и в Комисията по бюджет и финанси. Доколкото аз съм осведомен, тематиката за Българска народна банка не е обсъждана. Процедурата може да стартира, в случай че народен представител или член на Комисията желае да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз, разяснява той.

Каримански насочи рецензия към финансовия министър Асен Василев по отношение на влизането на България в Еврозоната. „ В съдружното съглашение доста ясно е записано, че ние би трябвало първо, в границите на обединението, да обсъдим опцията за влизането ни в Еврозоната и метода, по който това ще се случи. След което да го подложим на необятен дебат”, посочи депутатът.

Според него едно от най-важните неща е нуждата от разбора „ разходи-ползи”. „ Не виждам подобен - няма. На страницата на Министерския съвет стои проектът, който е импортиран като план през 2021 година В него няма подобен разбор и много други неща, които са нужни за целия развой на присъединението. Както и на това какви стъпки ще се предприемат”, означи Каримански.

Проблем за Каримански се оказа фактът, че в границите на съвещанието на Министерския съвет беше импортирано предложение за разглеждане на отчета за Еврозоната. „ Много е значимо, когато сме съдружни сътрудници, да бъдем безусловно същински такива и да обсъждаме нещата в обединението. И в случай че ние не сме ги разискали и внезапно в дневния ред се появява такава точка - по какъв начин може да си го разбираем. Дори не сме осведомени, че ще бъде вкарана”, добави той.

Според него това е решено еднолично от Министерството на финансите. „ Най-вероятно този проект, защото не е качен на страницата, както е належащо да има обществено разискване, евентуално се разчита на остарелия план”, разяснява още ръководителят на Комисията по бюджет и финанси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР