Депутатът от групата на ГЕРБ-СДС в парламента и заместник-председател на

...
Депутатът от групата на ГЕРБ-СДС в парламента и заместник-председател на
Коментари Харесай

Даниел Митов: Готов съм да поема МВнР

Депутатът от групата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание и заместник-председател на партия ГЕРБ Даниел Митов е подготвен да поеме Министерство на външните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Служебният министър председател Главчев се обади първо на мен. Консултирах се с Бойко Борисов, получих цялостна поддръжка от него ”, съобщи Даниел Митов във връзка рокадата в Министерство на външните работи и своята номинация.

Митов изясни, че Главчев не е съумял да се сработи с първичния избор за министър на външните работи - Стефан Димитров. Затова и е търсил опция да подсигурява ясна, външна политика опряна на проатлантически профил.

“Аз съм подготвен за поста. Голямото ми отчаяние обаче е от ПП-ДБ. Логиката на тяхните изявления следва тази на Радев. С измененията в Конституцията, по гледище на ПП-ДБ, служебният кабинет към този момент зависи изцяло от Народното събрание. Премиерът би трябвало да търси поддръжка точно тук ”, разяснява Митов.

Според него вместо те да защитят логиката на измененията в Конституцията се занимават с това чие е това държавно управление.

“Ако президентът се съгласи, ние ще кажем, че ГЕРБ носят отговорността във външно министерство ”, акцентира Митов.

Депутатът разяснява още, че в случай че се забави назначението на външрен министър, ще се забави подготовката на изборите в чужбина. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР