Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев изрази опасения, че между ПП

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев изрази опасения, че между ПП
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Притеснително е, че вътрешният министър не отрече, че е подлаган на натиск

Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев изрази опасения, че сред Политическа партия и министърът на вътрешните работи има конспирация, тъй като не отхвърли на журналистически въпрос, че му се ползва напън.

“Боя се, че сред “Продължаваме смяната ” и вътрешния министър има някаква конспирация – публицисти го питаха дали е подлаган на напън и той не отхвърли. Това мен мощно ме тормози ”, съобщи Дончев пред Българска национална телевизия.

Дончев акцентира, че единственият мнистър излъчен от ГЕРБ в държавното управление е Мария Габриел, а всички останали са на “некоалиционните им сътрудници ”.

“Ако господин Петков желае оставката на вътрешния министър – да каже на Денков, който е министър председател, излъчен от тяхната партия, да започва процедура и да я внесе в Народното събрание ”.

Той съобщи, че не открива връзка сред безредиците в София, политическите земетресения и пренаписването на бюджета.

“Критики във връзка с бюджета изразихме преди седмица- не политикански, а с цифри, тъй като този бюджет е хем безпринципен, хем значително рискован ”.

Дончев уточни, че има право на искания към държавното управление, тъй като го поддържа.

“Осигуряваме поддръжка, тъй като другата опция не е по-хубава, а те ни се карат – това не го разбирам ” – разяснява той напрежението в некоалицията. Посочи, че самичък не е удовлетворен от работата на държавното управление, само че има право на искания, тъй като го поддържа.

Депутатът е на мнение, че дерогацията за съветския нефт по този начин или другояче трябваше да отпадне 2024 година, само че по всякакъв начин наподобява, че Политическа партия пазят по-скоро интереса на Лукойл в сравнение с българския консуматор.

“Рафинерията употребява евтиния съветски нефт “Урал ”, а цените на бензиноколонките са все едно употребяваме “Брент ”. Това не е единственият въпрос. Има ли реекспорт и за къде е този реекспорт? ”

Претенциите на ГЕРБ са свързани с качество, а не с това някой да бъде махнат, а различен да бъде комплициран в институция или министерско кресло.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР