Депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов съобщи на брифинг в

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов съобщи на брифинг в
Коментари Харесай

Костадин Ангелов праща Стойчо Кацаров на полицията и прокуратурата заради болница Лозенец

Депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов заяви на брифинг в Народното събрание, че изпраща сигнал до Софийската градска прокуратура /СГП/ и " Икономическа полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи, с гледище за инспекция дали е налице закононарушение по работа за неупражнен надзор от страна на предходния, длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров, в качеството му на принципал на болница " Лозенец ", когато неин изпълнителен шеф е бил Радосвет Горнев.

 Началникът на Спешното поделение на болница Виж още

Той изясни, че е бил сезиран от лекари от лечебното заведение и членове на Съвета на шефовете за това, че Горнев е сключил трудов контракт със себе си за времето, в което е бил шеф. В сигнала на Ангелов до СГП и " Икономическа полиция " е посочено, по думите му, че става въпрос за месеците юли, август и септември. Депутатът дефинира данните като тревожни. Според Ангелов има корист с обществени средства.

Ангелов, който е някогашен здравен министър и някогашен шеф на " Лозенец ", твърди, че Кацаров е бил уведомяван за " незаконосъобразните дейности ". Той разяснява още, че по проблема има решение и на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ от 17 ноември 2021 година Депутатът даде на публицистите копие от решението, в което е посочено, че е налице спор на ползи във връзка с Радосвет Горнев. Наложена му е и санкция. Ангелов изясни, че изхождайки и от констатацията на КПКОНПИ, подава собствен сигнал до СГП и " Икономическа полиция ".

В прессъобщение на Министерството на здравеопазването от 21 януари бе обявено, че считано от 19 януари 2022 година са осъществени промени в състава на Съвета на шефовете на болница " Лозенец ". Новият шеф на лечебното заведение е Христо Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР