Депутатът от ГЕРБ и лидер на местната партийна структура Делян

...
Депутатът от ГЕРБ и лидер на местната партийна структура Делян
Коментари Харесай

Делян Добрев оправда назначения на близки в община Хасково с "градът е малък"

Депутатът от ГЕРБ и водач на локалната партийна конструкция Делян Добрев удостовери през днешния ден, че е изискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов. Консулов е негов кумец и получава сектор " Строителство ".

С причините " Хасково е дребен град " и " всички се познават " Добрев оправда в изявление за " Нова телевизия " назначенията на свои родственици, съученици и познати на основни постове в общината. За тях стана известно около сваленото доверие от страна на ГЕРБ към кмета Добри Беливанов, повдигнат и определен от партията.

Делян Добрев изясни пред " Нова телевизия ", че единствената му родственик на работа в общината е първата му братовчедка Росица Гаргова, която е началник на финансовата дирекция в общината. Там работи й брачният партньор Даниел Гаргов, който е общински консултант от ГЕРБ и ръководител на комисията по финанси и бюджет в общинския съвет.

Гаргов взема и серия от контракти за саниране. Според разнообразни сведения той е акционер в над 40 компании, които в последните години са спечелили публични поръчки за над 100 млн. лева, основно в региона на санирането - стратегия, горещо подкрепяна от Добрев и ГЕРБ, написа " Медиапул ". Част от роднинските връзки на Делян Добрев в община Хасково бяха обект на следствие на уеб страницата " Биволъ ".

Кумата на Добрев - Биляна Димитрова, е секретар на общината в Хасково, а кумът му Пламен Лачев е ръководител на общинската изборна комисия, оказва се от изказвания на депутата от " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева. Според нея така наречен " Суджукгейт " е детска приказка спрямо това, което става в община Хасково.

" Тези хора са изключителни експерти с безспорни качества, същински дрийм тийм. Те пожертваха 3-4 пъти по-високи заплати и отидоха да работят в общината единствено с цел да може ГЕРБ да извърши предизборните си обещания и да стартират вложения. Заплатата на Консулов беше 4000 лв., а пристигна за зам.-кмет за 1200 лева ", сподели Добрев през днешния ден.

Версията на ГЕРБ за сваленото доверие към кмета на Хасково е, че не извършва обещанията си и че Българска социалистическа партия го е вербувала. Според Делян Добрев Добри Беливанов е предал общината в ръцете на локален предприемач, който подкрепял Българска социалистическа партия при ръководството на тройната коалиция - строителният бизнесмен Иван Стаматов, с който са сега дружно в Монако.

ГЕРБ показва присъединяване на компанията на Иван Стаматов " Монолит " АД в санирането на панелните блокове в Хасково. Дружеството извършва поръчки за малко над 1.6 лева От ГЕРБ - Хасково, настояват, че предприемачът стои и зад консорциума " Марсастика ", макар че двете компании в него - пловдивската " Монолитстрой " и " Геоком-2000 ", нямат директна връзка със Стаматов съгласно системата " Апис ". Консорциумът санира блокове на стойност към 1.7 лева, написа " Капитал ".

Според Елена Йончева Беливанов се е усетил, че ще е бушон, и е спрял да извършва поръчките им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР