Депутатът от ГЕРБ и бивш транспортен министър Росен Желязков е

...
Депутатът от ГЕРБ и бивш транспортен министър Росен Желязков е
Коментари Харесай

Росен Желязков е новият шеф на Народното събрание

Депутатът от ГЕРБ и някогашен транспортен министър Росен Желязков е новият ръководител на Народното събрание. Той получи гласовете на 136 депутати, срещу нямаше, 94 се въздържаха. " За " кандидатурата му гласоподаваха освен законотворците от ГЕРБ и ПП-ДБ по предварителната сделка за ротация на 3 месеца, реализирана във вторник, само че и от групата на Има подобен Народ. " Против " бяха и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи, и " Възраждане ". 



Петър Петров, предлагането на " Възраждане " отнесе жалките 36 гласа от 234 в залата. 

Веднага щом бе гласувана кандидатурата на Желязков, доайенът на 49-ото Народно събрание Вежди Рашидов му пожела триумф и го назова добър, интелигентен и спретнат човек. 



" Не е моментът нито за възторг, нито за празненство. Защото е време за решения и за осъществяване на упованията на обществото. Затова би трябвало да водим политика в посока на това да сътворяваме наличие с изразни средства, отговарящи на девиза и достолепието на институцията ", сподели в късото си слово след избора отпред Росен Желязков.

И особено благодари на сътрудниците си Вежди Рашидов като дойаен, и на Никола Минчев (ПП-ДБ) като правоприемник, в случай че ротационната процедура отпред на трибуната на Народното събрание фактически се реализира след 3 месеца. 

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР