Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обвини Продължаваме промяната, че работят

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обвини Продължаваме промяната, че работят
Коментари Харесай

Делян Добрев с тежки обвинения: ПП работи за руснаците!

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев упрекна " Продължаваме промяната ", че работят за руснаците. Той разяснява в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия разногласието сред ГЕРБ и Политическа партия за външно министерство след ротацията.

По-рано през днешния ден Борисов разгласи, че за " Промяната " Министерството на външните работи е алена линия - или го получават, или " всичко друго се чупи ". Той още веднъж настоя ГЕРБ да запазят Министерство на външните работи и ведомството да оглави човек, посочен от тях. Затова той заплаши с избори 2 в 1 през юни - за европейски и български парламент.

Според Добрев не би трябвало да има спор, тъй като това министерство си е на ГЕРБ, а в този момент " Промяната " желаят да го вземат.

" Във вторник Борисов ми сподели, че Кирил Петков му споделил, че Ники, по този начин споделя на премиера, би трябвало да пътува. Бяхме озадачени и тогава стартира офанзивата против Мария Габриел по какъв начин не може по едно и също време да си министър председател и външен министър. Вчера имахме второ съвещание и Борисов ми сподели, че Кирил Петков е споделил, че наложително желаят това министерство и то е алена линия ", изясни депутатът от ГЕРБ.

" Да събориш кабинета, тъй като Ники би трябвало да пътува, е безусловно несериозно. Ако не е пътуването на Ники, то остава, че те би трябвало да реализират някакви външнополитически цели. Те ще се пробват да разнасят съветските опорки ", счита Делян Добрев.

" Те работят за руснаците. Горивото щеше да стане 4 лв., в случай че не внасяме съветски нефт, нямаше да има дизел. От първи януари съветски петрол няма. За този съвсем месец и половина скочиха ли цените? Останаха ли 2000 души без работа? Пазенето на съветските ползи не е било, тъй като съответстват с българските национални, а те са си били чисто съветски ", сподели още той.

По думите му сегашният министър председател акад. Николай Денков няма подготовката да бъде външен министър.

" Той е химик, в случай че не се неистина. Външно министерство си е тяхно. Ние имаме едно само министерство ", сподели той.

Депутатът от ГЕРБ сподели, че съгласно него този кабинет не е сполучлив, макар че партията е на друго мнение. Според него влизането в Шенген не е триумф, тъй като е отчасти.

" Аз не съм си трансформирал позицията от първия ден. Гласувах " срещу " този кабинет и както виждате, в нашата партия се толерира особеното мнение ", съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР