Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обвини правителството, че взима комисионни

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обвини правителството, че взима комисионни
Коментари Харесай

Делян Добрев обвини правителството, че взима комисионни при купуването на газ

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев упрекна държавното управление, че взима комисионни при купуването на газ.

" Ако в действителност има дълготраен контракт сред България и американска компания за полутечен газ, това значи, че диверсификацията на България е обезпечена още през 2019 година Това удостоверява тезата, че не сме подвластни от един източник ", съобщи в студиото на " Говори в този момент " някогашният министър на енергетиката,  разяснявайки думите на енергийния специалист Васил Начев, който сподели, че България към този момент има дълготраен контракт с " Шиниър " за доставка на полутечен газ.

Но в случай че има подобен контракт, за какво тогава купуваме от медиатори и платихме за май със 100 милиона повече, сподели Добрев. По думите му държавното управление купувало съветски газ през медиатори, с цел да се взима комисионни.

" Мисля, че комисионните на държавното управление им се усладиха и няма да имаме пряк контракт с " Шиниър ". Би било добре да имаме контракт с нея, тъй като изискванията ще са положителни. Не имам вяра, че " Булгаргаз " ще купува газ непосредствено. Не е правилно че са ни отстъпили потенциал на терминала за полутечен газ Ревитуса ", сподели Добрев.

Той съобщи, че Полша си купува съветски газ, само че от Германия при по-ниска цена и отново повтори, че ние купуваме от " купища медиатори на цена от 100 млн. по-висока единствено за май ". Добрев е безапелационен, че комисионните ще ги платят данъкоплатците.

Делян Добрев съобщи още, че държавното управление би трябвало да стартира договаряния с производители на полутечен газ - освен със Съединени американски щати, само че и със останалите страни. Да се направи търг, с цел да се получат най-хубавите условия и да се подписа пряк контракт с производител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР