Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, който е разследван за блудство

...
Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, който е разследван за блудство
Коментари Харесай

Депутатът, заподозрян в блудство, не си дава имунитета

Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, който е разследван за блудничество с малолетна, към момента е с имунитет. Това е един от четиримата народни представители, за които през юни бе основана краткотрайна парламентарна комисия. Тя трябваше да изследва дали имат учредения настояванията на някогашния основен прокурор Иван Гешев за събаряне на отбраната им от наказателно гонене.

Другите трима народни представители бяха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи, против който от дълго време се води правосъден развой.

Парламентарната комисия по този начин и не съумя да организира съвещание. Първо, поради неуредици с неналичието на ръководител, а след това – поради противоречива липса на кворум.

Междувременно, Кирил Петков първи се отхвърли от имунитета си. Това стана незабавно след отстраняването на Гешев и избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функционалностите основен прокурор.

После това направиха и Димитър Аврамов и Бойко Борисов, който е разследван за пране на пари по аферата „ Барселонагейт “.

Дебютантът в Народното събрание Даниел Александров все още обаче си държи на имунитета. В този смисъл и краткотрайната комисия към момента не е изгубила изцяло предмета си – тя би следвало да се занимае с проблема на 32-годишния народен представител, който е прочут и като професионален състезател – играч по битка. Това обаче май няма изгледи да се случи.

В четвъртък „ Флагман “ потърси за коментар Даниел Александров с въпрос какво се случва с проблема с имунитета му. Той обаче съобщи единствено, че щял да събере медиите и да им каже. До момента това не се е случило.

Иначе комисията за имунитетите е със заложен период на деяние до 18 юли. След това в случай че Даниел Александров не се откаже самичък от отбраната от наказателно гонене, въпросът му следва да се прегледа и гласоподава в пленарна зала.

Припомняме, че Иван Гешев изиска имунитета на Александров при започване на юни по отношение на досъдебно произвеждане, формирано на 31 май т.г. То е за блудничество с малолетна.

Депутатът от ГЕРБ отхвърли да е направил такова нещо. В сбит коментар той сподели, че казусът бил обвързван с течащ развой на бракоразвод със брачната половинка му.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР