Депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев и председателят на Общинския съвет

...
Депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев и председателят на Общинския съвет
Коментари Харесай

ГЕРБ: Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир за 17 милиона, да ги изплати на общината

Депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев и ръководителят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов дадоха ексклузивен брифинг в отговор на изказвания на варненски общински съветници от " Демократична България ", които желаеха привикване на изключителна сесия за анулация на решението за апорта на акциите на общината в Пловдивския панаир, оповестява Българска национална телевизия.

Тодор Балабанов изрази неразбиране, че те желаят да бъде анулирано решение, взето преди година и половина и към този момент доказано от Върховния административен съд. С придобиването на акции в сдружението " Пълдин туринвест ", което е финансово устойчиво, при осъществяване на облага Община Варна ще има право на дял. Досега от Международен панаир - Пловдив не е получавала дял, защото е бил на загуба.

Депутатът от ГЕРБ Бранимр Балачев съобщи, че който желае акциите на Варна в Пловдивския панаир, оценени на 17 милиона, да ги изплати на общината, без значение дали това ще е страната, Община Пловдив или някой различен. Целта е с тях да се откри архитектурно решение на " Дупката " в центъра на града, сподели още той. Тодор Балабанов напомни, че сдружението, което стопанисваше този терен, е в разпродажба. Когато тази процедура завърши, " Дупката " ще стане обществена общинска благосъстоятелност.

Тодор Балабанов, ръководител на Общински съвет – Варна: " Демократична България " взе участие в ръководството на страната през последните близо 2 години. През през този интервал техни представители не са предприемали в лицето на страната нито правни, нито в действителност дейности за придобиване на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна за тяхната благосъстоятелност, за каквото и да било обвързвано с тези акции. Напротив по тематиката имаше безмълвие, безмълвие, безмълвие. Действия в този ред на мисли не са предприемани и от страна на Община Пловдив. Към този миг дръзвам да настоявам, че не съществува правна опция за отдръпване на единодушието за осъществяване на апорта, защото то е в подобен стадий, че такова на процедура не може да се случи ".

Бранимир Балачев, народен представител от ГЕРБ: " Идеята е тази дупка да откри архитектурно решение, да се отворят тези пана, с които я крием, да се трансформира в атракция в града. Затова сме срещу да дарим на който и да било тези акции. Кметът и общината са предложили и на Общинския съвет в Пловдив, и на Министерството на стопанската система, и на Община Пловдив, да изтеглят един заем от 17 милиона лв. и да ни ги платят, и който желае да ги вземе тези акции. Но да плащаме загубите на Пловдивския панаир, както сме го правили в предходните години, няма да го създадем ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР