Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сигнализира за проблем с възможността

...
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сигнализира за проблем с възможността
Коментари Харесай

Скандал с началника на кабинета на Румен Радев?

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров алармира за проблем с опцията началникът на кабинета на президента Иво Христов да извършва фунциите си. Той получи отговор от Държавна комисия по сигурността на информацията, че Христов няма достъп до класифицирани данни. Във фейсбук Тодоров разгласява и писмото от Комисията.

В отговора се споделя, че към 15 юни няма данни господин Христов да има издадено позволение за достъп до класифицирана информация.

"В формален отговор на мое запитване, Държавната комисия за сигурност на информацията еднопосочно декларира, че началникът на кабинета на Президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила Иво Христов НЯМА ДОПУСК ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ. Скандалът от този факт е голям, тъй като няма по какъв начин този човек 5 месеца да е изпълнявал активността си в границите на закона и в това време да не е имал достъп до класифицирана информация ", съобщи депутатът от ГЕРБ.



Иво Христов е публицист, до момента в който не става част от предизбораната акция на президента Румен Радев. След успеха влиза и в екипа на президента и става шеф на кабинета му.

*Запазен е истинския правопис на коментара във фейсбук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР