Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е приел номинацията за председател

...
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е приел номинацията за председател
Коментари Харесай

Антон Тодоров прие номинацията за шеф на Комисията по досиетата

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е приел номинацията за ръководител на Комисията по досиетата. Това разгласи самият той на брифинг в Народното събрание. „ Приел съм номинацията за ръководител на Комисията по досиетата. Ако бъда определен, ще работя по метода, по който работя в Народното събрание без никаква благосклонност към нарушителите и тези, които са работили против България и работят и днес”, съобщи той.



От думите му стана ясно още, че в случай че бъде определен да оглави комисията, към този момент няма да е народен представител. „ Ще работя в екип с 9 индивида, които ще бъдат представители на другите политически сили. Ще се ръководим от закона, от вътрешните документи. Няма по какъв начин да бъда упрекнат в работа за ГЕРБ “, безапелационен бе той.

Заедно с него пред медиите в коридорите на Народното събрание застанаха представители на организации на репресираните по времето на социализма. Поводът е импортираният от Българска социалистическа партия законопроект за закриването на Комисията по досиетата.



Антон Тодоров напомни, че и преди са правени опити за закриването на тази комисия, само че нито тогава, нито в този момент има справедлива причина за това.

„ България, в случай че се осъществя концепцията на Българска социалистическа партия, ще се трансформира в един посткомунистически Джурасик парк, какъвто в Европа няма”, акцентира той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР