Депутатът от ДПС Йордан Цонев остро нападна последния доклад на

...
Депутатът от ДПС Йордан Цонев остро нападна последния доклад на
Коментари Харесай

Йордан Цонев нападна ”Репортери без граници” заради доклада за свободата на словото

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев остро атакува последния отчет на ”Репортери без граници ”, съгласно който България продължава да пада във връзка с свободата на словото и към този момент е на 111-о място. В отчета ясно се споделя, че Делян Пеевски, който е и народен представител от Движение за права и свободи, е един от виновните за тази нежелана ранглиста. " Кои са кореспонденти без граници? NGO. Тяхната оценка меродавна ли е? Не е меродавна. Могат да бъдат кореспонденти без граници, само че да клепат България с граници ", съобщи Цонев. Той напомни, че двамата с Пеевски са внесли законопрект, посредством който да се освети собствеността в медиите и да стане ясно дали в действителност има монопол в тяхното разпространяване.

" Този законопроект отлежава ли два месеца в Народно събрание? Беше ли оплют този законопроект от медиите, към които гравитира " Репортери без граници "? Вие в Нова тв имате ли независимост на словото? Аз като политик споделям, че има независимост на медиите, тъй като никой не ме е цензурирал, вървя във всички медии. Журналистите да кажат дали някой ги притиска, дали издатели ги притискат ", съобщи Цонев.

Ние сме чисти, ние сме ОК, господин Пеевски е ОК. Да бъдат по този начин положителни ГЕРБ да го придвижат законопроекта, изрече още самодоволният Цонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР