Депутатът от ДПС Йордан Цонев оглави временната комисия в Народното

...
Депутатът от ДПС Йордан Цонев оглави временната комисия в Народното
Коментари Харесай

Йордан Цонев за търговията с българско гражданство: С ВМРО сме тежки опоненти, но не може да се обвинява една партия

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев оглави краткотрайната комисия в Народното събрание, която би трябвало да проверява злоупотребите с българското поданство. Той е безапелационен, че тази активност е противозаконна и ни излага пред Европа.

``
реклама

" Въпросът с търговията с българско поданство е доста сериозен. От европейските институции съществено ни нападат. Оказва се, че има прекалено много хора, които са престъпно проявени и са получили поданство. Много от тях са нямали право да го получат. Сега е въпрос на следствие. Изхождайки от това, което се е случило, да създадем разбор за какво се е случило - лични ли са вините на длъжностните лица единствено или има дупки в законодателството. Ако законодателството е направено неприятно и разрешава да се вършат такива неща, ние би трябвало да напишем какво да се промени. Второ, да забележим добре ли е проведена системата от органи, която дава гражданство, или да я реорганизираме. Ние присъди няма да издаваме, само че би трябвало да се занимаем с тези нарушавания и да изготвим отчет ", разяснява той в предаването " Лице в лице " по БТВ.



" С Вътрешна македонска революционна организация сме тежки поличитечски съперници, само че не може да се упреква политическа партия. Смятам, че длъжностните лица, които са нарушили закона, или са създали неточности волно или несъзнателно, те би трябвало да дават отговор. Друг е въпросът тези длъжностни лица кой ги е показал. Имат ли някаква принадлежност. Друг е въпросът какво ще кажат правораздаващите органи. Колкото до госпожата, която твърдеше това, ще ги поканим тези, които имат сведения, да го създадат при краткотрайната комисия в Народното събрание. Тези сигнали ще дойдат първо при мен. Обещавам да запазим тайната им. В интерес на това да стигнем до верните заключения, е по-добре да знаем повече. Ако има дупка в законодателството и тя ни излага в Европа. Това е сериозен пропуск за настояването ни да сме в Шенген. Държава, която пуска престъпно проявени, по какъв начин да я позволен ", съобщи още Цонев.

" Не искам и няма да разреша да се политизира работата на комисията. Трябва да стигнем до истината и да помогнем страната ни да не бере този позор. Да не кажат един ден всичко за Шенген е ОК, а това да ни препъне ", приключи Цонев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР