Депутатът от ДПС Хамид Хамид атакува предложението на ПГ на

...
Депутатът от ДПС Хамид Хамид атакува предложението на ПГ на
Коментари Харесай

ДПС атакува предложението на ПП за декларация пред СИК

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид нападна предлагането на ПГ на " Продължаваме промяната " за промени в Изборния кодекс, които плануват при гласоподаване да се попълня декларация пред СИК.

Мотивите на партията са, че първо попълването ще удължи изборния развой, изключително в чужбина и в секция няма да могат да гласоподават повече от 100 индивида, и второ - има парламентарен проблем, който вкарва учебен ценз, при изискване че не се предлага образование на български език.

" Когато има наказания за нещо - трябват условия за основаване на права, смяната лишава от опция огромна част от българските жители да гласоподават ", считат от Движение за права и свободи.

Хамид опроверга депутатът от Политическа партия Стою Стоев с аргумента, че " необразованото лице не може да бъде освобождавано от обвързване ". Той изиска в случай че има тип дискриминация, да остане най-малко подписът съгласно Граждански процесуален кодекс.

По време на дебата за измененията в позиция Радомир Чолаков от ГЕРБ сподели, че не одобряват предлагането, още веднъж на Политическа партия - за започване на въвеждане и на електронно отдалечено гласоподаване. За него постоянно в България желаеме да сме най-модерни, той прикани за внимателност, защото Владимир Путин го въвел първи, а ние щели да сме втори.

ГЕРБ утвърждава да има звено за следене на машинното гласоподаване.

Божидар Божанков от Политическа партия отговори, че желаят старт и опит на този развой, а не непосредствено въвеждане. Той цитира социологическо изследване, съгласно което даже по скалата от 0 до 10 - в точка 5 били гласоподавателите на ГЕРБ, които вярвали на машинното гласоподаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР