Депутатът от ДПС Димитър Аврамов ще се откаже сам от

...
Депутатът от ДПС Димитър Аврамов ще се откаже сам от
Коментари Харесай

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов ще се откаже от имунитета си

Депутатът от Движение за права и свободи Димитър Аврамов ще се откаже самичък от имунитета си и още през днешния ден ще внесе своето волеизявление в деловодството на Народното събрание. Това заяви водачът на партията Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание. Лидерът на придвижването уточни, че повода да не го е направил до момента е поради " общата позиция на останалите партии в Народното събрание ".

Имунитетът на Аврамов от към този момент някогашния основния прокурор Иван Гешев в средата на юни, с цел да бъде продължено наказателното гонене против него по обвиняване в търговия с въздействие.

 Борисов размишления и разгласи, че се отхвърля от имунитета си (допълнена) Борисов размишления и разгласи, че се отхвърля от имунитета си (допълнена)Делото против Аврамов се водеше от закритата към този момент. След закриването на спецсъда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийския градски съд. Аврамов беше задържан през юли 2012 година, когато бе народен представител от ГЕРБ. След арестите бе снет имунитетът му, с цел да бъде разследван. През 2016 година, само че година по-късно Софийският апелативен съд и върна делото на първата инстанция заради основни нарушавания. От 2017 година Аврамов непроменяемо влиза в Народното събрание с листата на Движение за права и свободи и всякога се е отказвал от имунитета си.

Този път неговият имунитет трябваше да бъде прегледан от, която беше основана, с цел да реши дали има съображение по искане на прокуратурата да се лишават имунитетите и на Бойко Борисов, Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ). Нейното първо съвещание се провали, само че през това време и, и сами се отхвърлиха от имунитетите си.

 Българска социалистическа партия си приписа триумфа за развръзката с депутатския имунитет на Борисов, сътрудниците му приветстваха стъпката Българска социалистическа партия си приписа триумфа за развръзката с депутатския имунитет на Борисов, сътрудниците му приветстваха стъпката

Преди това други трима депутати се отхвърлиха непринудено от депутатската си отбрана - това са (вече нечленуващ в парламентарна група), против който, Веселин Вешев и Ангел Георгиев ( " ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР