Депутатът от ДПС Делян Пеевски заведе съдебен иск пред американски

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски заведе съдебен иск пред американски
Коментари Харесай

Делян Пеевски заведе дело в САЩ заради санкциите по закона `Магнитски` -

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски заведе правосъден иск пред американски съд за анулация на наложената му глоба по закона „ Магнитски “. В желае срещу Държавния департамент, Министерството на финансите на Съединени американски щати и Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) се показва, че липсват каквито и да било доказателства за негови непозволени дейности, както и че до сегашния миг американската администрация също не е предоставила такива доказателства на неговите юристи, макар неведнъж отправените претенции за това.

Становището на юридическите му представители от „ Morgan, Lewis & Bockius “ е, че това е значително нарушаване, което прави глобата незаконосъобразна и нарушава правото на отбрана на Пеевски.

Това известие се появи на уеб страницата на Движение за права и свободи.

Пеевски бе глобен от финансовото министерство на Съединени американски щати и Службата за надзор на чуждестранните активи (OFAC) през юли предходната година дружно с хазартния необут Васил Божков и някогашния зам.-шеф на Бюрото за надзор на СРС. Поради тази причина бе спрян достъпът на тримата и техните компании до финансовата система на Съединени американски щати.

Според американските управляващи " Делян Славчев Пеевски е олигарх, който преди този момент е бил български депутат и медиен магнат и регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество. През септември 2019 година Пеевски е работил интензивно за оказването на негативно влияние върху политическия развой в България по време на локалните избори на 27 октомври 2019 година Пеевски се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие. "

" Пеевски също по този начин е взел участие в корупционни дейности посредством своето подставено лице, Илко Димитров Желязков, някогашен заместител ръководител в Държавна организация за механически интервенции (ДАТО) и някогашен чиновник в Държавната организация за национална сигурност (ДАНС), който е назначен за заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства през 2018 година Пеевски употребявал Желязков за реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна. "

" От 2019 година е известно, че Желязков е предложил подкупи на високопоставени държавни чиновници от българското държавно управление, от които се е очаквало да дават информация на Желязков, която да бъде излъчена на Пеевски. В подмяна Желязков е имал грижата лицата, приели предлагането му, да бъдат назначени на авторитетни длъжности и е осигурявал месечен рушвет ".

" Пеевски и Желязков също по този начин са разполагали с длъжностно лице на управителен пост, което през 2019 година нелегално присвоявало средства в тяхна изгода. В различен случай, от началото на 2018 година тези две лица ръководели скица за продажба на български документи за престояване, за която се твърди, че представители на сдружения плащали подкупи на български длъжностни лица, които да подсигуряват, че техните клиенти ще получат документи за поданство неотложно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски $ или откакто изминат петте години за обработването на законно обосновано искане. В допълнение към всичко това Желязков изнудвал възможен претендент за български министър посредством опасност от покачване на наказателни обвинявания от Прокуратурата на Република България, в случай че след назначението си министърът не окажел по-нататъшно подпомагане на Желязков. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР