Депутатът от ДПС Делян Пеевски взе под крилото си разкриването

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски взе под крилото си разкриването
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Единствено ДПС търси истината за КТБ

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски взе под крилото си разкриването на истината за банкрута и разграбването на КТБ. След като неговата групировка внесе в деловодството на Народното събрание промени в Закона за банковата неплатежоспособност, Пеевски излезе и с просторно известие до медиите. В него той дефинира Движение за права и свободи като единствената групировка, която търси истината за източването на банката.

" За времето от слагането на КТБ под специфичен контрол, макар непрекъснатите мнения на разнообразни политици, на представители на неправителствения бранш и на псевдо-финансови анализатори, никой не назова същинския проблем, а точно, че имуществото, закупено с пари с генезис КТБ, не може да доближи до масата на несъстоятелността. Нещо повече, като се изключи Движение за права и свободи, никой не предприе и нужните законодателни начинания, нито предложи съответни дейности или ограничения, с цел да се предотврати ограбването на активите, закупени с пари на банката. Вместо това, същите тези лица целеустремено заливаха обществото с подправени вести, с погрешни обстоятелства и клевети, само за да прикрият по този метод плячкосване на активите и причинителите на грабежа. ", написа депутатът.

По думите му Движение за права и свободи " стои твърдо " зад цялостното откриване на истина за КТБ - както по отношение на източването на банката, по този начин и по отношение на последвалото плячкосване на активите, закупени директно или опосредено с пари на банката.

" Дебатът при разглеждането на този законопроект в Народното събрание неизбежно ще разкрие кои български политици и народни представители желаят да защитят националния интерес и кои са подвластни от лицата, ограбили и продължаващи да ограбват КТБ и активите й. Както и кои от тях ще покажат действително своята принадлежност към порочния политико-олигархичен кръг, забогатял нелегално по време на прехода и бандитската приватизация, който кръг и все още продължава да ощетява българската нация ", се споделя в позицията на депутата.

Между краткотрайно в. Телеграф излезе с информация на първа страница, че неговият издател Делян Пеевски ще даде " екслузивно изявление " за медията..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР