Депутатът от ДПС Делян Пеевски обявява пред Народното събрание, че

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски обявява пред Народното събрание, че
Коментари Харесай

След "техническа грешка" Пеевски удвоява дяловете си в Intrust Ltd.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски афишира пред Народното събрание, че в предходна негова декларация е станала техническа неточност. Сега я поправя е заявява благосъстоятелност от 20 хиляди дяла в компанията Intrust Ltd.

В документа от май тази година декларираният дял в декларацията за попречване и определяне на спор на ползи са записани 10 хиляди дяла.

Декларацията носи дата от 12 декември, не е известно по кое време се появява на уеб страницата на Народното събрание.

Въпросната компания е записана в Обединените арабски емирства. Чрез нея Пеевски е притежател на вестникарската империя, състояща се от вестниците " Монитор ", " Телеграф " и други, както и управлява " Техномаркет ", преди да я трансферира в друга дубайска компания.

Пеевски за пръв път разгласи собствеността си в тази компании през 2015 година Компанията обаче е едноличен притежател на капитала на " НСН Инвестмънт " ООД от юни 2016 година Тогава Пеевски трансферира каузи си в последната компания, възложен му преди този момент от майка му Ирена Кръстева, напомня електронното издание " Клуб З ".

То показва, че в това време са настъпили и други промени като в " НСН Инвестмънт " са се влели общо 4 компании. Сред тях са " Нова българска медийна група холдинг " и " Балканска медийна компания " - издавали до момента вестниците " Телеграф ", " Монитор " и " Политика ". Справка в Търговския указател демонстрира, че фирмите са заличени.

Във компанията, която е 100% благосъстоятелност на записаната в ОАЕ Intrust Ltd, са се влели още " Табако Инвестмънт ", която е добита от " НСН Инвестмънт " през 2015 година от друга компания в ОАЕ, и " Десентиа България ", чийто предходен притежател е едноименна компания, записана на Сейшелите, излиза наяве още от Търговския указател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР