Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се отказва от

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се отказва от
Коментари Харесай

Пеевски се отказа от мястото си в комисията за промени в Конституцията

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че се отхвърля от мястото си в комисията по конституционни въпроси. Това стана след срещата на водачите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС  поради правосъдната промяна и измененията в Конституцията. Малко по-късно стана ясно, че комисията ще бъде формирана отначало - без политически лица, на експертен принцип.

" Темите са за консултиране на гаранциите, че ще можем да организираме промените. Една от тематиките - да уточним пътна карта, по какъв начин ще протече промяната за Конституцията и другите нейни детайли ", сподели при започване на сещата съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Да уточним обособените детайли на процеса. Обхватът на конституционните промени, методът, по който ще бъдат прокарани в Народно събрание, времето, актуалният състав на Висш съдебен съвет не би трябвало да избира нов основен прокурор ", добави Иванов.

" Разбираме нуждата от промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за битка с корупцията, само че и потребността от съществени промени в конституцията в глава " Съдебна власт ". Наясно сме, че това няма да е лек развой ", съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя означи, че е значимо да се знае могат ли трите парламентарни групи да работят, само че и да привлекат и останалите групи към този развой. Това е българската конституция и е редно да участваме дружно, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР