Депутатът от ДПС Делян Пеевски няма как да е извършил

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски няма как да е извършил
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Пеевски нито за продажбата на имоти, нито за досиетата Пандора

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски няма по какъв начин да е направил закононарушение като разпродава парцели на стойност над 20 млн. лв.. Това е постановил прокурор Тодор Денков от профилираната прокуратура в свое решение от 15 март, заяви С него той отхвърля да образува досъдебно произвеждане за 38 имотни покупко-продажби на Пеевски от края на 2021 година

За тях беше обявено Изданието разкри, че към коледните празници компанията на Пеевски “Интръст ” е осъществила продажби на парцели в София и подножието на Витоша. Става въпрос за втора подред порция от имотни покупко-продажби, които още веднъж са подписани с компанията “Стройко 2011 ”, чийто притежател от началото на декември предходната година е ММА треньорът Севастиян Костов.

“Капитал ” пресмята, че цената на целия пакет от парцели, трансферирани от “Интръст ” на “Стройко 2011 ” в София и цялата страна от до момента, към този момент надвишава 30 млн. лева

Постановлението на прокурор Денков е дълго 30 страници и от него се схваща, че сигнал по тематиката в държавното обвиняване е подал и Георги Георгиев от гражданското съдружие "Боец " , оповестява „ Сега “. В спецпрокуратурата са постъпили и две преписки от Министерство на вътрешните работи за същото.

От решенеито излиза наяве още, че прокуратурата няма да проверява Пеевски и по отношение на досиетата "Пандора ". През 2021 година проверяващият уебсайт Bird.bg разгласи, че името на медийния магнат се появява в интернационалното, съгласно което той не е заявил свои връзки с офшорни сдружения. Проверката на данъчните беше открила, че депутатът от Движение за права и свободи не дължи нищо на хазната.

От постановлението се схваща още, че по инспекцията за имотните покупко-продажби прокуратурата е изискала информация от антикорупционната комисия КПКОНПИ по сигнал от 2018 година, информация от ДАНС, от Агенцията по вписванията, както и материали от Национална агенция за приходите.

След инспекцията на тези данни Тодор Денков заключва, че покупко-продажбите са осъществени сред частноправни субекти, по планувания от закона нотариален ред. Върху парцелите не е имало никакви възбрани или други спънки за прекачване.

Все още не са осъществени никакви заплащания от продавача към купувача, само че това отсрочено заплащане не е неразрешено.

Според прокурора "липсват каквито и да е било справедливи дадености и благоприятни условия лицето Делян Пеевски, представляващите сдруженията и останалите посочени в сигнала лица да са имали опция да извършат данъчно закононарушение или друго закононарушение от общ темперамент, когато са изповядвали въпросните покупко-продажби ".

Тъй като са спазени всички законови процедури, е невероятно да е осъществено данъчно закононарушение, или пране на пари, или друго закононарушение, счита още прокурорът. Пеевски не е направил и длъжностно закононарушение като народен представител, тъй като не е работил в длъжностно качество при покупко-продажбите, се схваща още от постановлението.

Пркурор Денков добавя още, че глобите по закона "Магнитски " не не разрешават гражданскоправни покупко-продажби в България.

бяха глобени през 2021 година за присъединяване в корупция от Съединени американски щати по световния закон „ Магнитски “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР